Mataró esquiva la pluja i arrodoneix el final de Les Santes

Centenars de persones participen de l’Enfigura’t i l’Anem a Tancar i les orquestres Selvatana i Mitjanit van posar el punt i final a la festa

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 30 Juliol 2014 20:42

29 Espetec Final

Després del xàfec de la nit del 28 i de la pedregada d’ahir al migdia, els mataronins van viure l’última tarda de Santes mirant cap als núvols, creuant els dits perquè el temps no esgarrés els darrers balls de les figures ni la festa fins la matinada.

Com cada any, la plaça de darrere l’Ajuntament va ser la seu de l’Enfigura’t, un acte ja consolidat de Les Santes. Petits i gran van fer llargues cues per sentir de ben a prop què se sent dins les figures. Els nans van ser les estrelles dels més menuts i en Robafaves, l’atracció dels santeros més atrevits. Així com també les figures de foc, el Drac i la Momerota i els seus homòlegs infantils.

Durant una hora i quart, la plaça es va convertir en l’escenari d’un batibull de gent i de tentines dels gegants, que a quarts de vuit van començar la cercavila fins a Can Marfà, on resideixen tot l’any. L’Anem a Tancar és, doncs, la cercavila de comiat, l’últim adéu a les figures, representat amb el “passi-ho bé” d’en Robafaves al pati de l’antiga fàbrica tèxtil.

Nit amb gust de Juliana

Centenars de persones van seguir de ben a prop La Tronada i els més santeros van aprofitar la nit per ballar al ritme de les orquestres Selvatana i Mitjanit a l'Espetec Final. En un Parc Central engalanat com si fossin els Requisits – suspesos el dia abans – i amb l’ingredient estrella de la Festa Major, la Juliana. La beguda secreta de la nit del 28, traslladada a la darrera vetllada de Santes, va acabar-se, com és habitual, ben aviat, i cap a quarts de dues ja no en quedava ni una gota.

29 Tronada

Però tot i així, els més agosarats van ballar tota la nit fins que va sortir el sol, en un intent que la Festa Major no acabés. La xaranga de Los Labradores els va portar del parc fins a la plaça Santa Anna, on va començar el compte enrere de nou. Queden 360 dies.