Imprimir aquesta pàgina

Figures de nit: No n’hi ha prou! La festa que no es vol acabar

La Principal de la Nit torna a donar ritme a la nit que reclama que no s’acabi la festa

NO N'HI HA PROU
El cansament dels tres dies de Festa que ja es porten a l’esquena, es fa notar entre participants, portadors de figures i organitzadors dels actes. Però l’espurna d’energia encara fa tirar endavant per les últimes 48 hores de festa que encara resten a la ciutat. I, la veritat, és que no es poden desaprofitar. La programació de Les Santes marca, des de fa uns anys, un acte a les dues de la matinada. És el No n’hi ha prou! amb què es vol reivindicar que la festa no s’acabi.

Les comparses mataronines encara no estan cansades i, com que tenen moltes ganes de festa, tornen a sortir a ballar davant de l’Ajuntament on, cada vegada més gent les espera, tot i que ja és ben entrada la matinada.

A ritme de La Principal de la Nit les comparses fan un gran cercle pel que circulen en un moment de la cançó concreta donant una volta sencera. Només serà en les estrofes ja predeterminades, quan, de dues en dues, les figures es trobaran al mig del cercle i dansaran sense ball predeterminat a ritme de la música. Les Diablesses per la seva banda, s’intercalaran amb bengales entre cada una de les comparses.

NO N'HI HA PROU

És una bona oportunitat per ballar de ben a prop amb les figures. No hi ha cordó de seguretat ni tanques que limiten la distància amb aquestes, tot el contrari. Només es demana seny per no tocar les figures i serenitat i protecció de cara a posar-se sota el foc de les figures.

És un acte que en les darreres edicions ha esdevingut polèmic pels crits d’independència i, en una ocasió, per cremar una bandera espanyola. Sigui com sigui, des de l’Ajuntament cada any s’han condemnat els fets i no volen que es converteixi en un acte reivindicatiu sinó tot el contrari, un acte on els protagonistes, de nou, tornen a ser les figures i els mataronins i mataronines vivint la festa de la seva ciutat.

El No n’hi ha prou! tornarà puntualment a les dues de la matinada, quan les autoritats més despertes pugin al balcó i les figures tornin a trepitjar el terra de davant de l’Ajuntament. Serà aleshores quan tornarà la bogeria a la Riera per demanar que no s’acabi la festa.

El No n’hi ha prou! és l’acte de matinada més sonat dels últims dies de Santes. Els mataronins reclamen que no s’acabi la festa a ritme de La Principal de la Nit i ben a prop de totes i cada una de les figures institucionals.
Després de tombs i balls barrejats, es fa la darrera dormida de Les Santes amb el públic més a prop que mai de les figures que tant s’estimen a aquella hora

28 de juliol- No n’hi ha prou
Ajuntament de Mataró, 2h