Imprimir aquesta pàgina

Gerard Nieto: “Per la Big Band ha passat molta gent de totes les generacions”

Parlem amb un dels membres de la Big Band Jazz Maresme, un clàssic per Les Santes que va néixer fa quinze anys per iniciativa d’uns quants músics maresmencs

Les Santes 2019,Big Band Jazz Maresme

La Big Band Jazz Maresme va néixer fa quinze anys per iniciativa d’uns quants músics maresmencs. Des d’aleshores, ha acostat el jazz a la comarca versionant diferents músics i arranjadors. Amb el concert del dia 27, aproparan la figura de Ray Charles a Mataró. Gerard Nieto, uns dels components de la Big Band, ens explica en què consistirà aquesta actuació única.

Com va sorgir la banda?

La formació va sorgir fa més de quinze anys. Va ser una iniciativa d’uns quants músics de Mataró, que teníem inquietud  perquè hi hagués una big band. Amb el suport de la Casa de la Música vam poder aconseguir els primers arranjaments i un lloc on assajar. A partir d’aquell moment vam poder començar a posar-ho tot en marxa. Vam començar a contactar amb músics de la zona i al final vam crear la banda.

Qui compon la banda?

Ha passat molta gent, per la Big Band. Hem tingut gent de totes les generacions musicals, gent que s'hi ha estat molts anys, gent jove que ha anat creixent tant en els seus estudis musicals com dins la banda. Però, sobretot, gent del Maresme, tot i que venen alguns músics del barcelonès, ja que toquen instruments que aquí no trobem.

"Anem des dels temes clàssics del jazz fins a sonoritats més llatines"

Quina és la vostra proposta musical?

Toquem versions de cançons que ja estan fetes. Anem des dels temes clàssics del jazz fins a sonoritats més llatines, passant pel funk o altres estils. Anem combinant diferents estils i arranjadors, però sempre dins del jazz.

Què podrem sentir el dia 27?

En el concert de Les Santes presentarem un repertori que ens fa molta il·lusió, ja que fa uns anys ho vam intentar i no va sortir del tot bé. És una música original escrita per a la WDR Big Band, que és tota una institució a Colònia. Ells treballen amb diferents directors i arranjadors. Un d’ells, Michael Abene, ha fet una sèrie d’arranjaments dedicats a la figura de Ray Charles. Doncs bé, hem arribat a un acord amb la WDR, que ens permetrà tocar per Santes aquest repertori. El problema és que l’acord només és per a aquell dia, per tant estem parlant d'un concert únic. El dia 27 tenim una oportunitat única per sentir aquesta música en directe, ja que aquest concert ja no es fa ni a Colònia.

Les Santes 2019,Big Band Jazz Maresme

27 de juliol


Concert de la Big Band Jazz Maresme - Teatre Monumental, 20 h