En marxa la nova temporada del Monumental

'La desaparició de Wendy', 'El Padre' i 'Infàmia' destaquen en la programació de la temporada estable que s'allargarà fins al mes de maig

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 03 Gener 2017 09:54

El Padre_TMonumental

Torna el teatre i la dansa. Torna la temporada estable del Teatre Monumental, altra vegada, posant grans noms sobre l'escenari. La temporada l'encetarà a finals de gener, el dia 28, un muntatge dirigit per Oriol Broggi, 'La desaparició de Wendy', que vol retre homenatge al dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, precisament autor de l'obra. Entre els intèrprets en destaquen Joan Anguera, Diana Gómez i Mar del Hoyo.

Les obres seguiran amb 'Wasted'  els dies 10, 11 i 12 de febrer. L'espectacle, un dels més considerats de l'última edició de la Fira Tàrrega barreja teatre i espectadors en un mateix escenari. La següent obra serà 'Rhümia', que es representarà a principis del mes de març. L'espectacle, guanyador del Gran Premi BBVA al Millor espectacle de circ 2016, arriba a Mataró amb l'objectiu de fer riure amb tendresa i emoció.

A finals del mes de març arriba una de les obres amb més bones crítiques: 'El Padre'. L'obra de Florin Zeller, dirigida i adaptada per José Carlos Plaza és un dels textos més delicats on es tracta la pèrdua de la realitat a la vellesa i la soledat.

Cap a la comèdia ens hi portarà 'L'Hostalera' de Carlo Gol-doni i Pau Carrió a la direcció. L'espectacle es podrà veure el dia 8 d'abril i reflexionarà sobre el sexe, l'enamorament o l'amor.

La cirereta del pastís d'aquesta nova temporada serà 'Infàmia' de Pere Riera. Els actors Emma Vilarassau i Jordi Bosch protagonitzaran els dos actors veterans que, conjuntament a dos joves aspirants, lluitaran per fer-se un lloc en el mateix món del teatre. 

Adhesió a la inclusió social

Amb l'espectacle 'Rhümia' la Direcció de Cultura de l'Ajuntament s'adhereix a la xarxa 'Apropa Cultura' que uneix a diferents teatres, auditoris, festivals i museus del país amb les entitats del sector social. L'objectiu de la iniciativa és fer més accessible la cultura i l'oci i potenciar sinergies entre els equipaments i les mateixes entitats socials. Així doncs, es pretén promoure, així, la transformació social a partir de la cultura. 

La Direcció de Cultura de Mataró assegura que treballa per defensar la comunitat inclusiva, no només en l'espectacle 'Rhümia' d'aquesta temporada sinó en altres de les iniciatives que impulsa. 

Avanç de tardor

L'Ajuntament ha fet públic, conjuntament amb la presentació de la nova programació, alguns dels títols  que es podran veure durant la temporada de tardor. Així, arribaran a Mataró espectacles com 'Art' de Yasmina Reza i sota la direcció de Miquel Gorriz o 'La Treva' de Donald Margulies i dirigida per Julio Manrique. A 'Art' hi ha actors tan coneguts com Pere Arquillué, Francesc Orella o Lluís Villanueva i a 'La Treva' Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula o Mima Riera.