Una posta de sol, el millor Racó de Mataró i Maresme

Montse Vilert s’endú la segona edició del Concurs d’El Tot Mataró, iGrafic i Simómac

La segona edició del Concurs “El Racó de Mataró i Maresme” ja té el nom i la imatge guanyadora i el nom de la seva autora, Montse Vilert. Reunit el dimarts dia 9 el jurat que formava l’editora d’El Tot Mataró i Maresme Mari Carme Rodríguez, la responsable de fotografia de la revista Xènia Sola i Simó Roig, propietari de la botiga especialitzada en productes Apple Simómac, es va decidir per unanimitat reconèixer una instantània que recull una posta de sòl molt tardorenca des d’El Port de Mataró. No és casualitat que el jurat hagi acabat per escollir una posta de sòl com a guanyadora ja que les imatges de la caiguda del sòl per l’horitzó han estat la tònica dominant en un Concurs en el que s’han presentat fins a 95 fotografies. Segona edició Era la segona vegada que les tres empreses El Tot Mataró i Maresme, Simómac, i iGrafic s’unien per repartir un premi premiant les millors fotografies. Es buscava el millor racó de Mataró i el Maresme i aquest cop el jurat va apreciar una baixada en el nivell de les fotografies respecte la primera edició del certamen. Quan les bases del Concurs deien que es buscava un racó de Mataró o la comarca, el que demana és que el concursants ens mostrin llocs identificables i especials des d’una òptica diferent i personal. “Aaquest cop ens hem trobat que quan encertaven amb el racó ho feien d’una manera menys especial i personal i quan les fotografies sí que presentaven aquests trets, sovint no identificàcem cap racó” comentava la responsable de fotografia i membre del jurat Xènia Sola. Que sigui un racó És per això que el jurat va voler fer un vot personal per recalcar de cara a properes edicions del Concurs que el que es busca és un racó, entès com un lloc especial. “Ens hem trobat amb fotos que semblaven presentades a un concurs de fotografia general, que no eren racons, no eren espais especials de Mataró o el Maresme” explicava el jurat. Les postes de sòl, en aquest sentit, s’enduien la palma.

 

“Típica però interessant” De la instantània guanyadora, el jurat en va voler destacar que es tracta “d’una aposta típica perquè és una posta de sòl però també interessant per la llum que s’hi veu, molt pròpia de la tardor, i per des d’on està agafada la imatge”. La fotografia de Vilert recull la caiguda del dia des del Port però amb direc- ció a Cabrera Aquesta orientació, amb les siluetes identificables dels edificis al fons i de les barques en primer terme amb la mar reflectint la llum groguenca de la tardor al Maresme, és prou bonica. El premi Per aquesta instantània, Montse Vilert s’endurà un reproductor Ipod gentilesa de Simómac. No és l’únic premi que dóna El Racó de Mataró i el Maresme. En les darreres setmanes ja s’havien premiat dues instantànies com a “foto de la quinzena”. Una era d’Ariadna Palop que va retratar una tertúlia d’ancians i un altre premi va ser per a la foto de Jesús Daniel Jordán que va escollir les peculiars pintures que es poden veure a l’espigó de Mataró. Aquests dos concursants rebran el mateix premi que la segona classificada final, un àlbum fotogràfic digital gentilesa d’iGràfic. El segon millor racó La segona classificada final en el concurs d’El Racó ha estat la foto de Raquel Borreguero que recull una espectacular imatge d’un cel ennuvolat amb la silueta d’una grua i algunes cases com a contrapunt. “Es tracta d’una fotografia no típica, que té la gràcia del cel i que està ben trobada però per contra no és un lloc prou identificable, no hi veiem un racó, falten elements que ens remetin a Mataró o algun espai de la comarca” en va dir el jurat. El lliurament de fotografies es va fer a través de la portal totmataro.cat on es poden veure les 95 fotografies que es van presentar al Concurs.

ÀLBUMS FOTOGRAFICS

Les tres fotografies de sota són les que han guanyat un àlbum fotogràfic digital. Es tracta de la segona classificada i les dues guanyadores de la “foto de la quinzena”, de les que el jurat en va destacar l’originalitat.

 

IMATGES FINALISTES

Les tres fotografies de sota van arribar a la final entre els millors racons presentats

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: