Diumenge es disputa la Cursa de Caldetes

Aquesta cursa popular arriba a la seva 22a edició

El proper diumenge dia 13 de març es disputa la 22a edició de la Cursa Popular de Caldes d'Estrac sota l'organització de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament d'aquella població i amb la col·laboració del Centre Atlètic Laietània. La sortida es donarà a les 10 del matí davant del Restaurant Malibú i l'arribada serà a l'Esplanada de Can Muntanyà.

L’any 2008, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-se (la darrera edició va ser la de l’any 2004). Es va dissenyar un circuit urbà, anomenat de “Les 4 Viles” en referència a que passa per Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís), a més de Caldes d’Estrac. El traçat de 10 km, amb sortida i arribada a Caldes d’Estrac, ha estat molt ben valorat per part dels corredors de les darreres edicions. Des del 2008 fins la darrera edició del 2010, la Cursa Popular ha anat augmentant el nombre d’inscripcions, si bé per les qualitats del circuit i les infraestructures, la prova atlètica ha de limitar el nombre de corredors a 800.

La Cursa Popular de Caldes aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantània de la cursa. Aquest sistema consisteix en la col·locació d’un xip en forma d’anella al calçat de cada corredor. A més dels controls parcials que es situen a diferents punts del recorregut, a l’arribada de la cursa s’obté, de forma immediata, el temps de cadascun dels corredors. La medició es fa per satèl·lit, fet que permet que tots els corredors puguin comprovar el circuit a través de la pàgina web municipal i el buscador google.

El sistema Championchip permet que la Cursa Popular de Caldes formi part de la prestigiosa i reconeguda Lliga Championchip, que aglutina més de 3.000 corredors i més de 300 curses arreu del país. La prova caldenca està inscrita en la Federació Catalana d’Atletisme –que també aporta la seva comissió de jutges per a la supervisió de la prova- i compta amb l’organització de la regidoria d’Esports i el Centre Atlètic Laietània.

La cursa compta amb 5 categories masculines i 5 femenines amb els seus corresponents premis, a més de triar les millors marques locals, tant femenina com masculina, de la prova atlètica.