La Volta surt de Mataró per tercer cop

La segona etapa de la tercera prova per etapes més veterana del calendari torna a escollir el Parc Central i el Camí de la Geganta com a punt iniciàtic

  • Redacció// Fotos: cedides
  • Dilluns, 21 Març 2016 12:05

Esports 2013/2015, Volta Ciclista Catalunya 1

Després de la gran acollida del 2014 i d'una notable assistència de públic el 2015 en un matí plujós i molt incòmode, la Volta Ciclista a Catalunya torna a sortir de Mataró aquest dimarts dia 22. El Camí de la Geganta i el Parc Central tornaran a acollir l'ampli desplegament de busos d'equips, control de signatures i línia de sortida en una edició que, en període de vacances escolars, podria ser l'edició amb més ambient a la sortida de l'etapa. Si no n'hi hagués prou amb l'acreditada bona rebuda que Mataró destina a la prova, la llista de corredors que seran a la nostra ciutat dimarts que ve reuneix la pràctica totalitat de primeres espases del pilot internacional.

D'entre els ciclistes més destacats en les proves per etapes sols hi falten Nibali, Valverde, Pinot i –a última hora– Landa. Sí que hi seran tots els ciclistes que disputaran, sobretot, el Tour de França al juliol encapçalats per Chris Froome, Nairo Quintana i Alberto Contador i amb el vigent campió de la Volta Richie Porte, l'ídol de l'afició Joaquim 'Purito' Rodríguez o Tom Dumoulin com altres noms a destacar.

La Volta compta amb la participació de 24 equips amb un total de 192 corredors

Màxima expectació

La d'aquest 2016 és la 96a edició de la Volta Ciclista a Catalunya i tindrà lloc del 21 al 27 de març La competició catalana és una de les més antigues del món –sols superada en anys per Tour i Giro– o està organitzada per Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva. Forma part del calendari UCI World Tour i té una audiència a nivell mundial considerable, a més de ser la prova de referència d'aquest mes ciclista, a banda de les clàssiques.

Esports 2013/2015, Volta Ciclista Catalunya 2
Els detalls de l'etapa
A la segona etapa (Mataró-Olot, 178,700 km), la “Volta” farà a Mataró una sortida neutralitzada a les 12.30 h des del Camí de la Geganta, passant per la plaça d’Espanya, ronda d’Alfons X El Savi, plaça de Puerto Rico, ronda de Miguel de Cervantes, avinguda del Maresme i N-II en direcció Sant Andreu de Llavaneres.
A les 12.40 h tindrà lloc la sortida real llençada, i a les 12.53 h els corredors tornaran a entrar al municipi per la carretera de Mata, i seguiran per la ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch i carretera d’Argentona, per continuar el recorregut previst de l’etapa.
Prèviament a la sortida, a partir de les 11.35 h, el parc Central acollirà el control de signatures dels diferents participants en la cursa.