El dissabte es disputa el Campionat d'Espanya de Llarga Distància de natació

Tindrà lloc a les instal·lacions del Complex Joan Serra del CN Mataró

Avui dijous a les 12 hores a les instal·lacions del Centre Natació Mataró s'ha fet la presentació oficial del Campionat d'Espanya de Llarga Distància en piscina de 50 metres, que organitza el Centre Natació Mataró, conjuntament amb la Real Federació Espanyola de Natació, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de la nostra ciutat.
Aquest campionat es disputarà a la piscina olímpica Joan Serra el pròxim dissabte des de les 9:30 hores fins les 14 hores i en ell tindrem la presència dels millors nedadors de l'estat d'aigües obertes i també dels de proves llargues en piscina.

180222Na_Rodapremsa

A la taula de la roda de premsa hi han estat presents la regidora Marisa Merchán, el president del Centre Joan Gros, l'entrenador i coordinador de la secció de natació del Centre Sergi Garcia i el nedador Roger Coma.

Joan Gros ha fet la presentació del campionat remarcant el fet que una vegada més les magnífiques instal·lacions del Centre hagin estat escollides per a un gran esdeveniment. Després ha parlat Sergi Garcia, que ha explicat els detalls més tècnics del campionat. Ha dit que té una especial importància, ja que és prova de selecció per als nedadors que volen estar presents als Campionat d'Europa de Malta, els del Món júniors d'Israel, i als Campionats d'Europa Absoluts de Glasgow. Als nedadors se'ls demana en primer lloc una marca en els 5000 metres en piscina, i una vegada aconseguida hauran de revalidar, ja al mes de maig, la seva possible presència als campionats en les proves d'aigües obertes.

Ha presentat a Roger Coma, un dels nedadors del Centre, que té l'aspiració d'anar a aquests campionats internacionals citats, i que el dissabte vol assolir la marca que se li demana de 56:50. Ha explicat que el seu horari d'entrenament és d'entre 22 i 24 hores setmanals, i que pot arribar a nedar 70 km en aquest període.

180222Nas_Cartell

Entre els nedadors inscrits hi ha la gran campiona Mireia Belmonte i un altre gran especialista de piscina com és Miguel Duran. I com a representants del Centre hi seran Roger Rabassa, David Chaves, Guillem Pujol i el ja citat Roger Coma.

Ha tancat l'acte la regidora Marisa Merchán valorant el fet que la nostra ciutat pugui acollir proves d'alt nivell com aquesta i la projecció que significa per al nom de Mataró, i que referma les grans possibilitats que ofereix el front marítim, sobretot en els especialitats esportives d'aigua.

Horari de proves

9:30 hores  3000 metres Infantil (masculí i femení)
10:15 hores 5000 metres Júnior 1 (masculí i femení)
11:30 hores 5000 metres Júnior 2 i Sènior (masculí)
12:35 hores 5000 metres Júnior 2 i Sènior (femení)
13:40 hores Lliurament de medalles i trofeus