Els sud-americans dominen a Brasil

Espanya, Itàlia i Anglaterra diuen adéu al Mundial i Costa Rica ja està a vuitens

Futbol 2013, foto editorial tot esport-sudamericans dominen brasil

Aquests dies el món del futbol té els seus ulls posats en el Mundial de Brasil, i per ara, en el torneig els combinats sud-americans s’estan mostrant molt més fins que les potències futbolístiques del vell continent. Brasil, Argentina, Xile, Colòmbia i Uruguai ja han certificat la seva classificació per als vuitens de final i només Equador ha quedat eliminada només començar. No podem dir el mateix dels combinats europeus, els dos darrers campions del món, Espanya i Itàlia ja han quedat eliminats, mentre que Anglaterra, bressol del futbol, ha fet el seu pitjor mundial de la història. Holanda i França són les úniques seleccions del vell continent que han demostrat les seves credencials per arribar lluny.

Mèxic i Costa Rica són dues de les sorpreses del torneig, els dos equips centre-americans han deixat fora Croàcia i Itàlia respectivament i continuen endavant. Els països asiàtics continuen estant lluny de l’elit i un cop més les seleccions africanes, tret de Nigèria, han defraudat. Les estadístiques diuen que un Mundial que es juga al continent americà sempre el guanya una selecció sud-americana, en aquest ja veurem el que passa, però el que està clar és que les grans estrelles del futbol europeu han arribat foses a la cita i, si no, només cal revisar les segones parts que ha jugat la selecció espanyola. Mentre les lligues espanyola, anglesa i italiana continuaven jugant-se durant el mes de maig, les seleccions gairebé tenien tots els seus jugadors descansant de cara al Mundial.

Per tant tocarà moure fitxa a la UEFA i a les federacions per buscar un calendari unificat, supressió d’amistosos internacionals i eliminatòries de Copa a partit únic. Per cert dues seleccions europees de poca volada com Suïssa i Bèlgica també es troben ja a vuitens de final, segurament serà perquè les seves lligues domèstiques abans de Sant Jordi ja havien acabat.