Imprimir aquesta pàgina

Campionats que passen desapercebuts

Gàlia Dvorak juga aquesta setmana l'Europeu de tennis taula

Esports, Tenis Taula 2013/2015 - Galia Dvorak

Aquesta setmana s'està disputant a Budapest el Campionat d'Europa de Tennis Taula. Suposo que difícilment ho sabíeu, ja que veig complicat que us n'hagin parlat a cap televisió o us hàgiu trobat amb cap notícia en algun diari (com a molt a L'Esportiu).
I això que estem parlant d'un esport olímpic, conegut i fins i tot practicat alguna vegada per "tothom", i que podria ser perfectament atractiu pels espectadors. I més encara si tenen jugadors i jugadores amb qui identificar-se.
No sóc expert, ni de bon tros, en drets televisius, ni sé què costaria que Teledeporte o Esport3 poguessin emetre aquest campionat, el que sé és que no hi ha cap voluntat, perquè "el tennis taula no ven".

Segurament el que costaria (poc) no es rendibilitzaria, i en canvi sí que van provar que el que costava la Fórmula-1 (molt) els hi sortís a compte. Fins i tot quan van perdre els drets d'emissió d'aquest gran circ en van fer notícies per explicar-nos que –oh, quina pena!– ja no podríem seguir el que feia en Fernando Alonso.
Bé, doncs tornem a Budapest, on expliquen a la pàgina web que estan molt satisfets de poder organitzar aquest europeu, ja que el tennis taula i l'esgrima són dos dels esports amb més èxits pel país magiar.

Topem aquí amb un altre esport que no veurem fins d'aquí a quatre anys quan arribin els Jocs de Tòquio. I jo em pregunto: (?) No podrien les "federacions internacionals dels esports minoritaris" unir-se per tal de seguir difonent els seus esports que queden ocults i mostrar-ho al món de manera regular?  En principi això és el que hauria de fer l'acabat de néixer Olympic Channel (www.olympicchannel.com), curiosament amb seu a Madrid i que encara es troba en proves.
N'estarem atents, ja que pot ser un primer pas. Hem de millorar la nostra dieta esportiva per aconseguir tastets d'aquests esports de manera regular, i no només un "empatx" cada quatre anys, com si fos l'àpat de Nadal. De moment, seguirem com podrem la competició de la Gàlia a Budapest.
Sort d'internet!