Imprimir aquesta pàgina

Doble denúncia de Cabrera per l'erosió de les seves platges

L'Ajuntament reactiva el front judicial amb demandes a la Generalitat de Catalunya i al Port de Mataró

Maresme 2017/2019, platja de cabrera

L’Ajuntament de Cabrera de Mar manté viu el treball per a aconseguir una solució duradora a la pèrdua de sorra que pateix de manera constant el litoral i que es veu agreujat amb l’aparició puntual de temporals.

Concretament, el consistori ha reactivat el front judicial amb la presentació de dues demandes: una per responsabilitat patrimonial al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i una altra al Consorci Port de Mataró, en considerar la construcció del port com a responsable d’aquesta situació.

Mesures que no s'han aplicat

L’objectiu d’aquestes reclamacions és aconseguir que s’implementin les mesures correctores que es van acordar amb el Ministeri per a la Transició Ecològica al febrer del 2015 i que contemplaven la construcció de dos espigons que protegissin la nostra costa. Les demandes reclamem també que mentre que no finalitzen aquests treballs s’estableixi un sistema de transvasament de sorra estable que garanteixi una amplada mínima de 40 metres a les nostres platges, obligació que el Port de Mataró no ha complert gairebé mai.

La reclamació de Cabrera és que es garanteixi una amplada mínima de 40 metres de platja

En una reunió entre Consell Comarcal i Ministeri per tractar de la problemàtica de les platges, des de Madrid es va assegurar que en paral·lel a la licitació de la fase 1 d'operacions al litoral del Baix Maresme ja s’estan preparant els plecs de condicions per a la licitació de les fases 2 i 3, incloent-hi el projecte específic de Cabrera de Mar. La comarca considera que els 30 milions compromesos per Madrid són insuficients per la problemàtica de la regressió de sorra.