Imprimir aquesta pàgina

La Fira Modernista de Canet s’acomiada amb un bon balanç

La vila ja porta sis edicions d’una festa que combina cultura, història i comerç

La Fira Modernista 2013

La sisena edició de la Fira Mercat Modernista de Canet va tancar diumenge passat les seves portes. I ho va fer amb una passejada adaptada a aquest corrent cultural i adreçada a persones amb problemes de mobilitat. Aquesta activitat, junt amb d’altres, ha ajudat a posar fi a tres jornades durant les quals la vila ha sabut combinar art, història i comerç, i atraure visitants d’arreu, com cada any.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va ser l’encarregat d’inaugurar la Fira, acompanyat d’altres diputats i persones del món polític local. Abans d’encetar oficialment la festa, el president, l'alcalde i el regidor de Promoció Econòmica van adreçar unes paraules als ciutadans vestits d'època, que esperaven el tret de sortida de la sisena Fira Mercat Modernista.

La cercavila inaugural va estar guiada, com tota l'animació de la Fira, pel grup Xarop de Canya. D’altra banda, el nautilus de Narcís Monturiol i una banda de música van portar la comitiva, encapçalada per Mossos d'Esquadra vestits d'època, fins a la plaça Universitat. Allà s'hi van fer els parlaments dels representants institucionals i l'espectacle d'inauguració. La jornada va acabar amb un sopar modernista i un ball vuitcentista a la mateixa plaça.