Menys boscos al Maresme

L'ICGC constata la disminució del vigor de les masses forestals, majoritàriament les orientades al sud i les pinedes

Maresme 2017, canvi climatic-boscos

Un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), ha constatat que factors com la sequera, l'afectació d'un insecte perforador i l'existència de diversos fongs està provocant la pèrdua de vigor de les masses boscoses de la comarca. A més, aquest problema s'ha accentuat i estès en els darrers dos anys, majoritàriament als boscos del sud i les pinedes.

L'estudi compara imatges procedents del satèl·lit Sentinel-2 preses entre l'estiu del 2015 i del 2016. Gràcies a aquestes s'ha detectat el deteriorament i a més, es preveu que si les pluges continuen essent tan escasses en els propers anys, el procés continuarà. L'ICGC i la Diputació de Barcelona estan estudiant continuar amb el seguiment de la massa forestal de la comarca durant el 2017 i afegir un treball de camp per validar les dades obtingudes.

La Diputació ajuda econòmicament a les associacions de propietaris forestals

Les aportacions econòmiques de la Diputació de Barcelona cap a les dues associacions de propietaris que tenen conveni, la del Montnegre-Corredor i la de la Serralada Litoral Central, ajuden a les masses forestals del Maresme i algunes zones del Vallès Oriental. D'aquesta manera es vol promoure l'impuls de treballs forestals que previnguin els incendis, controlin l'escarabat perforador i el decaïment de les masses del bosc. Tot i això, les condicions en les quals es troben aquests boscos fan que la seva gestió sigui complexa i poc rendible.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: