El Maresme: una comarca internacional i turística

Segons l’Informe Anual d’Activitat Turística de la Destinació Barcelona 2017, és la comarca més internacional de l’entorn de Barcelona després del Barcelonès

Turisme hotel Atenea

L’Informe Anual d’Activitat Turística de la Destinació Barcelona 2017, elaborat per la Diputació de Barcelona, ha revelat que el Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb més volum d’activitat turística en questions d’oferta i de demanda. De tots els turistes rebuts entorn la ciutat de Barcelona, el Maresme ha estat la comarca amb un major nombre de viatgers el 2016, un 1,2 milions, seguida del Baix Llobregat. Cal destacar que, segons conclou l’informe, al 2017 han crescut un 5% els viatgers campistes, mentre que els usuaris d’hotels han caigut un 13%.

Durant el 2016, les comarques del voltant de la capital de Catalunya han rebut més de quatre milions de viatgers, els quals han registrat més de 13 milions i mig de pernoctacions. Aquestes xifres demostren un augmenten respecte les de l’any passat perquè s’han rebut un 16% més de viatgers i un 7% més de pernoctacions.

Sol i platja pels turistes

La comarca del Maresme es consolida com una destinació familiar de sol i platja que majoritàriament reb families estrangeres. En concret, els viatgers internacionals suposen el 56,6% del total que arriben.

Més habitatge d’ús turístic

Durant el 2016, la comarca ha augmentat l’oferta d’allotjament, un creixement relacionat directament amb l’aflorament de places d’habitatges d’ús turístic, que en aquest període van créixer en un 44%. L’hoteleria continua tenint un pes destacat a la comarca, ja que representa el 54% de l’oferta d’establiments turístics. Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme s’està treballant per tal de posar en funcionament un òrgan comú de gestió i tramitació única per gestionar aquesta realitat creixent.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: