La sinistralitat laboral al Maresme creix

Tots els sectors econòmics del Maresme, exceptuant la indústria, registren un increment de la sinistralitat laboral

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 10 Gener 2019 11:15

Maresme 2017/2019, sinistralitat laboral obres

Males dades. El darrer trimestre del 2018 va tornar a tancar-se amb dades negatives sobre els registres de sinistralitat laboral al Maresme. Els accidents a la feina han crescut durant el tercer trimestre de l'any, tant en comparació amb el trimestre anterior com en relació al mateix període de 2017. Entre els mesos de juliol, agost i setembre es van comunicar 955 sinistres. Per sort, el 99,37% van ser pronosticats de lleus i no es va registrar cap víctima mortal.

Les dades recollides per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostren que la sinistralitat laboral a la comarca està fortament masculinitzada i és, justament en el col·lectiu d'homes on s'ha centrat l'increment d'accidents respecte al segon trimestre de l'any. Les dades indiquen que el 67,33% del total de sinistres a la feina afecten treballadors homes.

Dels 955 accidents laborals comunicats durant els mesos de juliol, agost i setembre, el sector serveis és el que va concentrar el volum més important (el 66%), seguit de la construcció (16%), la indústria (14%)  i el sector primari (2%). En la comparativa intertrimestral, la sinistralitat augmenta en tots els sectors econòmics excepte a la indústria, amb un descens del 22%.

Sense morts
Els accidents laborals es categoritzen en lleus, greus i mortals: 949 accidents han estat lleus, el 99,37%, i 6 han estat greus, el 0,63%. No n'hi ha hagut de mortals.

Les dades, traspassades a Índex d'incidència (nombre d'accidents laborals en relació a cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social) també mostren un increment al Maresme, un augment que encara s'accentués més tenint en compte que les xifres han baixat a nivell provincial i de Catalunya. De fet, el Maresme presenta un índex d'incidència per sobre del català i del provincial. Mentre la comarca comptabilitza 935,07 accidents laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, la xifra es redueix als 855,39 en el conjunt de Catalunya i al 772,62 en l'àmbit provincial.

Més baixes per accident

El nombre d'accidents laborals amb resultat de baixa ha augmentat en relació al segon trimestre de l'any i també respecte un any abans. Se n'han comunicat un total 955, el que suposa un increment relatiu de l'1,92% i absolut de 18 respecte del segon trimestre. I en relació a un any abans l'increment relatiu ha estat del 4,71% i l'absolut de 43 accidents més. L'augment en termes interanuals s'ha donat en tots dos sexes, un 6,81% en el cas dels homes i un 0,65% en el cas de les dones.

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: