Prop de 19.000 nous documents a l’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar

Han estat donacions de fons de les famílies Cañellas Ytchart i Cañellas Casterà i la família Bas Pascual

Maresme 2014/2015, ajuntament de vilassar de mar

L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar amplia considerablement els seus fons documentals gràcies a les donacions de dues famílies del municipi: la Cañellas Ytchart i Cañellas Casterà i la família Bas Pascual. En total, sumen 18.825 documents, que se sumen als que ja existents en el fons documental.

Com qualsevol altra donació a l’Arxiu, aquests documents passaran a ser d’accés públic i qualsevol ciutadà pot consultar-los de dilluns a divendres entre les 9 i les 14h amb cita prèvia. Per sol·licitar-la, es pot fer a través del telèfon 937502957 o per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Proveïdors i tributs

Pel que fa a les famílies Cañellas Ytchart i Cañellas Casterà, es tracta d'un conjunt de més de 5.000 documents amb rebuts, tributs, assegurances, factures, albarans i altres documents de l'any 1927 fins al 1975. S’hi poden veure els proveïdors que tenia la família, sobretot a Vilassar de Mar, els tributs que pagava a l'Ajuntament, i els canvis que hi va haver en aquests anys a les botigues i tallers tant dels seus propietaris com successions generacionals o canvis de titular. També hi figures els canvis en els carrers, on a tall d'exemple es mostra que a l'època republicana el Camí Ral es deia carrer 14 d'abril.

Un fons variat

Pel que fa a la donació de la família Bas Pascual es correspon a més de 13.000 documents dels fons del vilassarenc Damià Bas Macià. Es tracta d'un fons variat amb, per exemple, fotografies i negatius, diapositives, daguerreotips, testaments i vendes, llibres, programes de Festa Major, revistes, documentació relativa a personatges com Lluís Guardiola o Carme Rovira, cartells de cinema i teatre, entre d'altres.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: