Imprimir aquesta pàgina

Al final de l'escapada

Crítica d'‘El lago del ganso salvaje’, de Diao Yinan (2020)

Cinema 2017/2020, el lago del ganso salvaje

Després d'un eficient film de gènere negre titulat 'Black coal' (2014), es referma la consolidació del director xinès Diao Yinan amb 'El lago del ganso salvaje'. La pel·lícula és un trepidant relat policíac protagonitzat per un gàngster, Zhou Zenong (Hu Ge), acabat de sortir de la presó i que es veu enemistat amb una altra facció de la màfia del robatori de motocicletes i, alhora, assetjat per la policia que ha posat preu al seu cap.

Es tracta d'un estimulant i virulent thriller fatalista, ple de traïcions, persecucions i enfrontaments. Zhou protagonitza una escapada al límit, fugint sempre de tots els perills i de les rateres que li paren en una mena de laberint sense sortida. Enmig d'aquesta trama que avança sense respir, diferents flashbacks densifiquen i espesseixen encara més la cursa particular per salvar la pell, que se solaparà amb records del passat.

'El lago del ganso salvaje', de Diao Yinan (2020)

A més a més, amb un treball de direcció de gran vistositat i una posada en escena en molts moments prodigiosa, 'El lago del ganso salvaje' serveix també com a retrat social d'una Xina en plena transformació.