Llenties, bones també a l'estiu

La qualitat nutricional d'aquests llegums els llegums i els seus bons efectes són coneguts arreu.

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 11 Juliol 2019 12:52

Instagram Tot a taula 2018/2019, llenties

No són els llegums més atractius ni els més glamurosos, però poden ser un recurs molt útil a l'estiu. I és que quan les receptes se'ns acaben i ja estem farts d'amanides, gaspatxos i pasta freda, les llenties són el millor ingredient per aconseguir el valor nutritiu i proteic que necessitem.

Després de rutes turístiques o de dies d'esport a la platja, aquest producte és perfecte a l'hora de dinar i recuperar forces, en forma d'amanida, acompanyades d'arròs o com a ingredient principal d'hamburgueses veganes i hummus. De fet, no hi ha cap altre aliment que ens aporti un percentatge tan elevat de proteïnes amb menys d'un 1% de greix. A més a més, les llenties són riques en vitamines (A i grup B) i minerals com el calci, el fòsfor, el ferro o el zinc.

La qualitat nutricional dels llegums i els seus efectes en la prevenció del risc cardiovascular són coneguts arreu. També ho és el seu alt contingut en hidrats de carboni d'absorció lenta i de fibra soluble, que provoca que les llenties siguin uns bons aliats per a les persones diabètiques. Perquè siguin més digestives, però, s'han de cuinar sense greixos i amb un trosset d'alga kombu.