Alienació social

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior- alienació social
Des del començament de la història, la humanitat s'ha regit per la lluita de classes de poderosos explotant a oprimits. Explotació durant molt de temps basada en la ignorància d'una societat analfabeta, fins que el nazisme va començar a canviar-la, mitjançant la manipulació social, política i psicològica.

Des de llavors, s'ha anat creant una societat socialment alienada, amb la gran paradoxa, de què tot i haver-se superat l'analfabetisme, s'està generant una pobresa mental, que fa que la gent no pensi. Una societat de persones alienades, immerses en un sistema de poder social que impedeix que puguin pensar lliurement, sobre l'entorn negatiu que les condiciona i manipula, generant una drogodependència social difícil de superar.

Tot comença en el sistema educatiu, que té com a únic objectiu la creació de mà d'obra barata, sigui intel·lectual en la universitat o manual en la formació professional. S'ensenyen molts coneixements, però no s'ensenya relacionar-los a favor de les persones i sí en canvi a favor de la rendibilitat econòmica.

Continua aquesta drogodependència amb els mitjans de comunicació, amb el que s'anomena "infoxicació", un excés d'informació contradictòria, que donada la seva complexitat, fa difícil esbrinar les qüestions substancials de les banals.

Finalment, entre molts d'altres, el coneixement psicològic sobre el comportament humà en xarxes socials, com Google, Facebook i d'altres, utilitzat per fomentar un consumisme convulsiu del temps anihilador de l'essència humana.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: