Imprimir aquesta pàgina

La crisi com una oportunitat

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior- la crisi com a oportunitatEns trobem davant d'una societat alienada, domesticada pels poders fàctics mitjançant la política de la por, el consumisme i l'indi-vidualisme. Cadascú mira per ell mateix, tapant-se els ulls davant d'una realitat negativa que no entén i quina solució no veu per enlloc. Còmodament aposta per criticar a la classe política, sense personalment o comunitàriament mullar-se, fent quelcom positiu per a ell mateix i per als altres. Des del Moviment Sènior però, creiem que existeixen, si més no, recomanacions.

Hem de buscar un sistema millor que l'actual, aprofitant les noves tecnologies. Cal reconvertir de forma optimista l'ac-tual crisi, com una gran oportunitat per recuperar la il·lusió de creure possible la construcció d'un món millor amb rostre humà, centrat en les persones i no en els diners.

És necessari crear nous models de producció, que facin possible restituir de nou en la societat als aturats majors de 40 anys i a la joventut, amb plantejaments pragmàtics, com per exemple la creació de ciutats solars, que fan possible la creació d'un gran nombre de llocs de treball. Hi ha optimistes, potser inicialment pocs, que proclamen que tots els pro-blemes tenen solució i que l'actual crisi no és res més que una munió de problemes de principiants, en el camí cap a una societat més justa i solidària.

És necessari començar a endegar un nou model de societat, basat en el ser i no en el fet de tenir, divulgant i promovent la proposta del Moviment Sènior, per avançar cap a la plena ocupació, mitjançant la vida local 24 hores.