Societat en transició

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior-societat de transicioEns trobem en una societat en transició en què un retorn al passat ja no és possible. Els actuals models de producció, basats en les lleis competitives del mercat, d'un sistema econòmic, en el que la pela és la pela, comencen a ser qüestionats. Les seves conseqüències negatives són clarament visibles, en el creixent augment de la desigualtat social, de rics cada vegada més rics i pobres cada vegada més pobres.

Davant de l'actual desmuntatge de l'estat del benestar i la xacra de l'atur estructural crònic, que afecta principalment a la joventut i a persones aturades majors de 40 anys, que difícilment tornaran a trobar feina estable, hi ha persones de totes les edats, que ingènuament creuen arribat el moment de fer quelcom, per començar a redreçar aquesta societat socialment desencisada, caracteritzada pel seu negatiu tantsemenfotisme de passar de tot.

Des del Moviment Sènior, que defensa una societat per a totes les edats, centrada en les persones i no els diners, estimem que la creació imprescindible d'una nova societat, que no existeix, es podria endegar apostant per repensar els municipis, com el lloc més viable i factible, on és possible que un grup, inicialment reduït de persones socialment compromeses, capaces de superar la seva drogodependència social, estiguin disposades, traient-se la bena dels ulls, a percebre una nova realitat social emergent, ja existent, que permeti, segurament a poc a poc, començar a caminar cap a nous indrets més adequats i favorables.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: