L'educació

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior- educacioS'acostuma a afirmar que els avis cangur donen una imatge positiva de la gent gran, que compensa una altra de negativa, produïda per una majoritària manca de compromís social, que els converteix, per a alguns, en un grup parasitari.
Amb aquesta tasca de cangur, moltes vegades d'obligat acompliment, els avis, amb les seves minses pensions, s'estan convertint en sostenidors de familiars amb salaris precaris, que ja comencen a ser batejats com propis d'una desapareguda i nova esclavitud.
L'educació suposa assumir una complicada responsabilitat que requereix aconseguir un equilibri difícil entre la necessària socialització i la llibertat. Avui dia existeixen molts dubtes sobre si realment s'està educant o simplement criant als fills, en una societat consumista dominada per la televisió i en una suposada compra dels fills, als qui es tolera tot el que demanen, per evitar exercir com a pares.
Potser s'està criant i no educant a una joventut, no preparant-la per assumir els reptes d'una vida en llibertat, convertint-la en persones, carn de canó de consultoris de psiquiatria, consumidors de droga, alcohòlics, prematurs sords i d'altres conseqüències negatives produïdes per una manca d'educació que té poc en compte els valors pels quals s'ha de regir una societat equilibrada.
De forma general, els avis cangur ajuden o empitjoren el procés de transmetre la necessària integració social que requereix l'educació d'un infant? La tolerància i passivitat pròpies de la gent gran són adequades per educar o més aviat per mal criar?

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: