L'esperit juvenil

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior- esperit juvenilLa pel·lícula Cocoon explica com sota l'influx benèfic d'uns extraterrestres, un grup de sèniors recupera l'esperit juvenil, la il·lusió, les ganes de viure i de passar-ho bé, amb una alta qualitat de vida que no coneix les malalties, gràcies a una civilització científicament molt avançada.

Tot i que el present és molt important, l'augment progressiu de l'esperança de vida, comporta per als sèniors poder fer plans pel futur. Una de les claus per aconseguir l'esperit Cocoon consisteix a potenciar el sentit de l'humor i la motivació per sentir-se emocionalment útil i necessari.
Cal crear espais i punts de trobada intergeneracionals per potenciar la liberactuació dels sèniors, la qual cosa s'aconsegueix, gairebé sempre, mitjançant el boca-orella. Un curs per ensenyar a viure plenament la jubilació és cada vegada més necessari. Hauria d'estar basat en la creença de què per ser més, cal abans que tot saber més. Hauria de permetre aconseguir l'autorealització personal, desenvolupant activitats en les quals si bé és molt important passar-ho bé, no s'ha d'oblidar la millora de la vida comunitària. Podríem dir "Passem-ho bé nosaltres, junt amb els altres, essent a la vegada útils i necessaris".

Cal enfocar la vida com un joc creatiu, canviant l'actual consumisme i tantsemenfotisme negatius, per accions que suposin reptes per aconseguir objectius socials encara no assolits. En el joc de la vida, els sèniors, si s'ho proposen, hi tenen molt a jugar si s'ajunta la saviesa dels anys amb un renovat esperit juvenil.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: