El Green New Deal

Els grans canvis de paradigma de la història han sorgit per la combinació de tres grans components:

Opinió 2017/2019, senior, green new deal
Els grans canvis de paradigma de la història han sorgit per la combinació de tres grans components: 1.- noves formes de comunicació per unir grans col·lectius, 2.- noves formes de mobilitat per fer això possible i 3.- noves fonts d'energia que alimentessin l'anterior. Quan canvien alhora aquests tres elements, canvia tot: l'hàbitat, el sistema econòmic, l'estructura i organització social i les infraestructures.

Segons el sociòleg Jeremy Rifkin, el món ha d'apostar massivament per les energies renovables i gestionar-les amb eines digitals, fet que les farà més accessibles, eficients i distribuïbles. Els edificis i els habitatges generaran la seva pròpia energia neta, que els ciutadans intercanviaran a través de xarxes intel·ligents de distribució. Per arribar a això caldrà comptar amb una espècie de Pla Marshall, un gran programa d'inversions que estimularà a la vegada l'ocupació.

Tot va començar l'any 2008, quan nou persones es van reunir al Regne Unit per crear el Green New Deal Group. El grup era eclèctic i estava format per individus de camps molt diversos, entre ells experts en energia, finances, periodisme i ciències mediambientals, el tipus de col·lectiu interdisciplinari necessari per repensar el paradigma econòmic en un món que ha de fer front al canvi climàtic.

L'economia del compartir esdevindrà el nou sistema, que haurà de substituir l'actual sistema capitalista, que a partir de l'any 2028 haurà de suportar la gran bombolla de les energies fòssils, econòmicament no rendibles, que generarà pèrdues de bilions de dòlars.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: