Enric Cortès

Enric Cortès

Em dic Enric Cortés i Martorell, vaig néixer a Mataró l’any 1981 i fa més de 10 anys que em dedico a la fisioteràpia i la cura de la salut. Després de treballar en diferents centres mèdics i clubs esportius del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès, l’any 2012 vaig obrir la meva pròpia consulta de fisioteràpia a Mataró, “Més Salut! – Fisioteràpia personal”, on puc aplicar els meus coneixements de fisioteràpia, emfatitzant la relació propera que crec necessària amb l’usuari per tal d’aconseguir els millors resultats per a la seva salut.

URL del lloc web: http://mes-salut.cat
Dijous, 29 Maig 2014 17:24

Tendinopatia rotuliana

Blocs, capsulitis-tendinopatia rotuliana

S'anomena així al conjunt de patologies que afecten al tendó rotulià, que és l'estructura que uneix el pol inferior de la ròtula amb la tuberositat anterior de la tíbia. Les ròtules són els ossos sesamoideus més grans del nostre cos i actuen com una politja, potenciant la força del mecanisme extensor i ajudant a suportar càrregues que poden ser fins a diverses vegades superiors al nostre pes corporal.

Dijous, 06 Març 2014 18:10

La fractura "Millet"

Blocs, capsulitis-fractura millet

El passat 25 de febrer les tertúlies radiofòniques veien interrompudes el seu habitual to distés i condescendent per anunciar que el “senyor” Fèlix Millet havia patit un accident domèstic que li havia provocat una “fractura subcapital del fèmur esquerre”.

Dijous, 27 Febrer 2014 17:52

Crioteràpia post-activitat física

Blocs, capsulitis-crioterapia

Amb la Crioteràpia (aplicació de fred com a teràpia), l'aplicació de banys d'aigua freda (glaçada) després de la realització d'una activitat física intensa (atletisme, ciclisme, esports d'equip,…) l'efecte que cerquem és el de produir vasoconstricció als vasos sanguínis, per tal de reduir les micro lesions miofibril·lars de les que parlàvem en el nostre anterior article (agulletes o DOMS).

Divendres, 21 Febrer 2014 00:00

Fractures per estrès del peu

Blocs, capsulitis-fractures del peu

Una fractura per estrès (o sobrecàrrega) pot produir-se com a resultat de l’aplicació de càrregues repetides i prolongades sobre els metatarsians, a causa dels impactes repetits que es produeixen en la carrera i que es transmeten a tota la cadena múscul-esquelètica, com per exemple amb la pràctica d’activitat física d’intensitat elevada durant un període concret (marató, ultrafons, ...)

Dijous, 20 Febrer 2014 00:00

Presentació

Blocs, capsulitis-presentació

Abans que res, farem les presentacions habituals, em dic Enric Cortés i Martorell i fa més de 10 anys que vaig començar a treballar en això que en diem Fisioteràpia, tot i que a mi m’agrada més la consideració de “professional de la salut”. Per què? Doncs perquè moltes vegades no només ajudem a resoldre problemes de tipus neuro-múscul-esquelètics, sinó que també donem consells de salut i pautes per a una vida més saludable.