ERC rebutja un tripartit d'esquerres i planteja "fomentar pactes" des de l'oposició

Teixidó es declara més proper "a opcions de canvi com Volem i la CUP" que a PSC i CiU

  • Cugat Comas // Foto: Anna Aluart
  • Dimarts, 02 Juny 2015 11:50

ERC valoració eleccions

Esquerra Republicana de Catalunya és el partit frontissa al que tots miren, després de les eleccions municipals. Els seus quatre regidors el van convertir en la primera trucada de David Bote però el projecte socialista de reeditar un tripartit amb els republicans i ICV-EUiA va rebre la negativa per resposta dels independentistes. "En aquests moments el tema nacional és massa important i a nosaltres ens han votat perquè volem justícia social i llibertat pel nostre país, el PSC està molt lluny nostre en aquest aspecte", assegura Francesc Teixidó. L'alcaldable d'ERC, però, no s'ha volgut mullar sobre possibles aliances de govern assegurant que "ens sentim més propers a opcions de canvi social, d'esquerres com les de la CUP i Volem" que no pas a socialistes i també convergents.

Respecte la proposta de CiU d'ajuntar les tres forces amb més vots, Teixidó assegura que "no la descartem però no ens sedueix". Pel republicà "l'important serà facilitar la governabilitat però podem ser útils des del govern o des de l'oposició" obrint la porta a no entrar al govern però facilitar grans pactes i la governabilitat del dia a dia d'un executiu d'un altre color polític. En aquest sentit demana que aspectes com la nova ciutadania, un pla de xoc per l'ocupació, la inclusió social o les inversions han de ser "parlats amb tothom i aprovats amb grans consensos".

Tacticisme

ERC lamenta un excés de tacticisme en les posicions dels respectius partits, especialment del PSC i CiU com a forces més votades. Davant d'aquesta perspectiva, Teixidó s'erigeix com a "frontissa" per garantir la governabilitat de la ciutat sense renunciar ni a les polítiques socials ni al debat nacional i s'ofereix a Volem i a la CUP per vehicular les seves propostes. Teixidó adverteix a PSC i CiU que "la pressa no els consumeix" a l'hora de tancar un pacte de govern estable i demana debatre sobre els programes electorals i possibilitar un govern fort que acabi amb l'"atonia" dels darrers quatre anys de govern en minoria. Si abans del 13 de juny no s'arriba a cap acord, els republicans votaran la investidura del seu candidat.