Volen lligar l’ampliació del Mataró Parc amb el Pla d’Impuls del Centre

CiU dona suport a un densevolupament en paral·lel dels dos pols d’atracció comercial

  • Redacció
  • Dimarts, 26 Juny 2018 15:55

Mataró Parc

Que l’ampliació del Centre Comercial Mataró Parc i el Pla d’Impuls del Centre avancin en paral·lel, com dos projectes en un. Aquesta és la proposta del grup municipal de CiU que posa sobre la taula una política que englobi les dues apostes per reforçar la capitalitat i la capacitat d’atracció de compradors i visitants de Mataró. 

El primer grup de l’oposició veu necessari “potenciar les dues puntes d’un eix comercial que ha de servir per articular el comerç de Mataró” i aposten perquè els dos projectes prosperin plegats. En la seva proposta, els convergents mantenen la seva proposta que defineixen com “no oposar-se a una ampliació de Mataró Parc limitada a mitjanes i grans superfícies” i volen que evolucioni al mateix ritme del Pla d’Impuls de Centre Històric.

Ciutat 2017, barri a barri-centre

Diu CiU que respecte Mataró Parc “seria absurd" infravalorar allò que representa un pol d’atracció econòmica: "Estem convençuts que potenciar el sector comercial ens ha de permetre reduir les xifres d’atur que té Mataró, un dels reptes que s’han posat de manifest en l’elaboració del Pla Estratègic Mataró 2022, encara pendent d’aprovació”. Per tant creuen que l’ampliació és una oportunitat per crear llocs de treball, dotar la ciutat de nous equipaments comercials que ara no existeixen i atraure més persones del Vallès i  Maresme.

Especifiquen, és clar, que “en cap cas, però, aquesta ampliació de Mataró Parc pot anar en contra del comerç urbà i que cal mantenir el model comercial definit al Pacte pel Comerç”.

Precisament, el grup convergent també demana a l’Ajuntament que “s’expliqui, els negociï i els pacti” amb les associacions de comerciants de la ciutat els projectes respecte el centre comercial i el centre històric.