La primera promoció d'una nova etapa immobiliària?

L'Ajuntament assegura que la revifada del sector és "molt tímida i amb molt de seny"

  • Marta Gómez // Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 25 Febrer 2016 11:34

Solar Abanderado

L’inici del projecte d’urbanització del solar de l’antiga fàbrica Abanderado permet qüestionar-se quina necessitat d’habitatges té la ciutat i en la mesura que noves iniciatives van sorgint, també obre la porta a què el sector del totxo es revifi.

La població ha crescut de forma molt moderada els darrers anys. Aquesta mateixa setmana es feia públic que hi ha 2.000 pisos de particulars que estan buits i hi ha nous projectes de construcció a l’horitzó en diverses zones de la ciutat. La pregunta, per tant, és òbvia. Necessita 600 pisos, la ciutat? Calpe deixa clar que “és evident que no en necessitem 600 de cop”, per això el projecte de Cirera es desenvoluparà en fases, però té la convicció que “el mercat els absorbirà a mesura que es vagin construint”.
Cal tenir en compte, també, que la compra d’immobles sovint repercuteix en el progressiu desús de parcs d’habitatges que queden antics i confia que es vendran, cosa que facilitarà la finalització del projecte.

La zona del Rengle, del carrer Colon, el carrer Sant Josep, les Escaletes o el carrer Pizarro són altres àmbits de la ciutat on es projecten pisos o cases de nova construcció. Juntament amb el projecte de Cirera deixen entreveure com el sector del totxo abandona progressivament el túnel en què va entrar amb la crisi. Segons Calpe, tots aquests projectes són indicadors “que es comença a bellugar tot i que molt tímidament i amb molt seny”. La regidora d’Urbanisme explica que “hi ha moltes rehabilitacions, però també promotors importants que demanen llicències”.