El primer 3 de 8 del segon tram, el més destacat

Els Capgrossos fan Diada a Cabrera i Via Catalana a Mataró

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dijous, 12 Setembre 2013 10:38

Els Capgrossos a la Diada Nacional

Els Capgrossos van actuar ahir al migdia a Cabrera de Mar en motiu dels actes de la Diada Nacional de Catalunya. A la tarda van prendre part de la Via Catalana en un dels trams mataronins. A Cabrera els de la camisa blava van fer el primer 3 de 8 del segon tram de temporada com a principal novetat, afegint-hi una altre bon 4 de 8 i un 7 de 7 que era prova en els pisos alts d’un 7 de 8 que s’està cuinant a foc lent però ben aviat podria anar a plaça. De tots tres castells el que va tenir més història va ser el 3, ja que després d’una bona carregada, amb tot el pes dalt, va tendir a la fiblada i el tremolí; res massa gros però indicatiu que a l’estructura aquest any no li sobra confiança.

3 de 8 a Cabrera de Mar

Els de blau van descartar finalment el pilar de 6 que podrien haver temptat. El propi pilar, el 7 de 8 o la torre de 8 amb folre –encara que no s’ha intentat la de 7 a plaça, s’assoleix sencera quasi cada dia a assaig– i el 5 de 8 podrien ser castells per, a partir d’ara, entrar una o dues marxes més en el rumb dels de blau per aquest setembre.

Els Capgrossos tenen demà divendres una actuació privada a Vilassar de Dalt i aprofitaran després per fer un assaig a l’institut d’aquesta localitat maresmenca. Treballar aquesta alineació de castells –5 de 8, 7 de 8, 2 de 8 amb folre i també el 4 de 9 amb folre– ha de donar pistes de quin hauria de ser el programa per la propera cita de pes, el dia 22 a Esplugues.