Care Santos guanya el Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil 2020

El jurat destaca l'originalitat de les seves temàtiques i la curosa arquitectura dels relats

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 14 Juliol 2020 22:04

Care Santos

L'escriptora Care Santos (Mataró, 1970) ha guanyat aquest dimarts el Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil 2020. El guardó l'atorga anualment l'Ajuntament d'Alcalá d'Henares a un autor en llengua castellana que hagi destacat en el camp de la literatura infantil i juvenil. El jurat de la 24a edició del premi ha destacat l'originalitat de les temàtiques de Santos, el tractament dels personatges i la curosa arquitectura dels relats. A més, l'ha qualificat de "referent" en el panorama literari juvenil. El jurat el formen membres de l'Ajuntament d'Alcalá d'Henares, el Ministeri de Cultura, la Comunitat de Madrid, la Universitat d'Alcalá i especialistes en literatura infantil i juvenil.
La decisió ha estat motivada per la seva "àmplia i exitosa trajectòria literària en el món infantil i juvenil", conformant-se en una autora "molt llegida entre nens i joves", cosa que "demostren les vendes dels seus llibres".

En un comunicat, l'Ajuntament del municipi madrileny ha destacat la vessant educativa i de foment de la lectura de Santos. "Imparteix tallers literaris i destaca la seva impressionant i incansable tasca de foment de la lectura a través d'un estret contacte amb els joves a través de tallers i trobades literàries", ha manifestat.

Care Santos, escriptora en català i castellà, ha rebut reconeixements com el premi Barco de Vapor el 2009, el Premi Alandar de literatura juvenil el 2005, el Premi Edebé el 2003 i 2015, el Premi Gran Angular, en català el 2000 i en castellà el 2004, i el Premi Ana Maria Matute de contes el 1998.

L'escriptora va publicar el mes de juny passat 'Seguiré els teus passos' (Columna), una novel·la que sacseja la memòria i s'enfronta amb la necessitat de conèixer la veritat del passat.