El Govern creu que el Sant Jordi d'estiu "amb molta probabilitat" no es podrà celebrar

L'executiu obre la porta a mantenir festivals com el Grec si garanteixen les mesures sanitàries

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 17 Juliol 2020 13:29

Ciutat 2014/2015, sant jordi recurs

El Govern de Catalunya ha donat per fet que el Sant Jordi d'estiu s'haurà de cancel·lar. "Amb molta probabilitat no es podrà celebrar aquest Sant Jordi, però ho estem acabant de treballar i ho hem de valorar amb sector", ha assegurat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Pel que fa a festivals com el Grec, Budó ha assegurat que ho ha d'avaluar el Procicat, però ha obert la porta a mantenir-los perquè ja va aprovar un pla de contingència, que inclou un registre d'assistents, manté distàncies i un controla l'aforament. "S'acabarà de decidir, però pot ser que aquesta activitat es pugui mantenir", ha afegit Budó. El Govern també ha anunciat el tancament dels cinemes i teatres, però manté oberts els museus i les biblioteques.

Quant al futur immediat dels festivals, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que "toca revisar els plans" dels certamens i, en la mesura que incloguin les mesures sanitàries, "podran continuar". "Si suposa un ric afegit, caldrà replantejar les mesures o el mateix festival, però ara mateix és molt prematur dir sí o no", ha advertit Buch.

Polèmica pel Sant Jordi d'estiu

Els darrers dies el debat sobre sobre la celebració o no de la festa al carrer s'ha mantingut obert i diverses editorials i llibreries han declinat participar-hi posant una parada. A ciutats com Lleida, Reus o Figueres ja havien descartat celebrar-lo. Amb tot, la Cambra del Llibre va garantir que es faria en format "gran o petit".