Pele Bernial: “Venim amb un concert carregat de bon rotllo”

Entrevistem el cantant de Pele MacLeod

  • Berta Seijo// Fotos: cedides
  • Divendres, 19 Juliol 2019 10:31

Les Santes 2019, 19 Pele MacLeod

Els Capgrossos de Mataró ja tenen banda convidada per posar música als moments previs al seu assaig a la plaça Santa Anna.
La colla ha encarregat la tasca al projecte musical de Pele Bernial. Acompanyat de la seva banda (Gerard, Leo, Xavi i Aïda), els Pele MacLeod aterraran a la capital del Maresme aquest divendres dia 19 de juliol per presentar el seu darrer treball, Pluja fina, i tocar algunes de les seves cançons més emblemàtiques.

Nascuda arran d'una estada a Edimburg, la formació destaca pel seu pop contundent, barrejat amb melodies disco, funk i folk. El seu últim àlbum també inclou una havanera, gènere musical que agrada, i molt, a Bernial.

Què suposa per a vosaltres tocar abans de l'assaig dels Capgrossos de Mataró?

Ja feia temps que estàvem intentant fer alguna cosa junts i al final ha pogut ser per Les Santes. Jo soc de Mollet del Vallès, un municipi on també hi ha molta tradició castellera i ens fa il·lusió ser-hi perquè sempre hi ha molt bona sintonia amb la gent del Maresme.
D’altra banda, posar el nostre granet de sorra en una diada molt arrelada a Mataró sempre fa gràcia.

Presentareu els temes del vostre darrer àlbum, 'Pluja fina'. Són cançons molt positives, alegres, que encaixen molt bé amb l’ambient de festa major…

No és festa major de trompetes i trombons, però sí que és un pop enèrgic i positiu, molt mediterrani. Hi ha tres o quatre cançons folk amb acordió, i a més a més també tocarem temes del primer disc, més coneguts, com "Vora al mar", "Edinburgh", "Estiu assolellat" o "Taverna escocesa".

"Sempre hi ha molt bona sintonia amb la gent del Maresme" - Pele Bernial

De quin directe podrem gaudir en aquest concert que tindrà lloc el primer dia de Santes?

D’un directe enèrgic, contundent i pensat perquè la gent s’impregni de bon rotllo i gaudeixi escoltant-nos. Som cinc a la banda, vam incorporar un baixista i una bateria nous l’any passat.
El tècnic de so i el guitarrista són del Maresme, la resta no ho som però en tenim molt bona relació i és per això que esperem que vingui molta gent a veure’ns.

Les Santes 2019, 19 Pele MacLeod

19 de juliol


Concert de Pele MacLeod - Plaça Santa Anna, 19 h

El grup de música pop amenitzarà la plaça abans de l'assaig del vespre dels Capgrossos de Mataró