Imprimir aquesta pàgina

Oriol Feliu: “Juguem amb molts nervis i molta pressió”

Entrevistem el cap de colla dels Capgrossos de Mataró, ja preparat per a la Diada Castellera de demà diumenge

Les Santes 2019, Oriol Feliu

Fa vint anys de la històrica diada en què els Capgrossos de Mataró descarregaven els primers 3 de 8 i 2 de 8 amb folre.
Aquest any, una colla renovada i encapçalada per Oriol Feliu ultima els detalls per aconseguir una de les fites més esperades del primer tram. A la Diada Castellera de Les Santes, però, no estaran sols, sinó que els acompanyaran dos vells coneguts: els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca.

Quin programa de castells esteu preparant per a la Diada? Us arriscareu amb algun castell nou?

Aquest any hi ha hagut una important renovació de troncs, on hem hagut de suplir un bon grapat de castellers que han plegat. També hem renovat pisos com la canalla i la pinya. Per tant, hem dedicat la temporada a formar aquests nous capgrossos. Anem pel camí adequat i un dels castells que encara no hem pogut fer a plaça, però que volem carregar a Les Santes, és el 3 de 9. Els altres objectius són el 5 de 8, que ja l’hem carregat aquest any, i la torre de vuit.

A la diada de Les Santes jugueu a casa. Quines són les sensacions abans d’una data tan important?

Juguem amb molts nervis i molta pressió perquè és l’actuació que marca el punt on ens trobem del primer tram. Les aspiracions no són les mateixes que altres diades perquè està sent un any dur a causa de la renovació, però encarem Les Santes amb moltes ganes.

Les Santes 2019, diada castellera

Fa vint anys que vau descarregar el primer castell amb folre. Quin creus que ha estat el moment més important dels Capgrossos d’ençà d'aquella fita?

De moments importants n’hi ha hagut molts. Pel que fa a castells, destacaria els de 9 i els de gamma extra, que alguns també han portat manilles. Però també hi ha hagut punts d’inflexió per a la colla, com la pèrdua de la Mariona Galindo l’any 2006.

Quin és el següent repte dels Capgrossos de Mataró?

El repte del segon tram és consolidar els castells de 9 i consolidar també els nous castellers. També esperem que arribin els primers pilars de set i puguem començar a pensar en algun castell de gamma extra de cara al segon tram.

21 de juliol


Diada castellera - Plaça Santa Anna, 12 h

Els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca acompanyaran els Capgrossos de Mataró.