Ajornat el 'Mataró s’enlaira' pel repunt de la Covid-19

La idea de l'Ajuntament és tornar a programar tota la proposta en una nova data abans del juliol de 2021, "sempre que les condicions sociosanitàries i legals ho permetin"

Mataró s'enlaira ajornat

Mataró no s'enlairarà aquest mes de juliol. El festival que havia de ser un acte de represa cultural a la ciutat, en les dates habituals de Les Santes, finalment no se celebrarà a causa del repunt de casos de Coronavirus especialment a la zona de Barcelona. Una complicació recent de la crisi sanitària de la Covid-19 que està trastocant els plans de molts ajuntaments, entitats i negocis en un mes de juliol que es preveia de "remuntada". Des de l'Ajuntament de Mataró "es lamenta profundament haver d’establir aquesta mesura".

La idea expressada per part de l'Ajuntament de Mataró és tornar a programar tota la proposta en una nova data abans del juliol de 2021, "sempre que les condicions sociosanitàries i legals ho permetin"

Recordem que després d'anunciar que no es podrien fer Les Santes tal com les coneixem, es va programar aquest "Mataró s'enlaira" amb més de 56 espectacles en 8 escenaris. Un gran esforç que a banda de Cultura Mataró havia implicat també a entitats, companyies, grups, escoles i empreses que hi havien abocat temps i il·lusions. "És gràcies a aquests esforços que el Mataró s’enlaira es podia presentar com una programació diversa, de qualitat i de proximitat. Des de l’Ajuntament de Mataró es lamenta profundament haver d’establir aquesta mesura”, diu el comunicat.

Els gegants i figures seran a l'Ajuntament

Malgrat la suspensió del que ja no eren "Santes", des del dia 25 de juliol fins al 27 de juliol les figures institucionals de Mataró es podran visitar a l'Ajuntament. Les visites s'hauran de reservar prèviament a través del web culturamataro.cat. Seran visites d'un màxim de 10 persones i durant un màxim de 10 minuts. Els horaris seran de 9 a 14 h i de 17 a 21 h tots tres dies.

Gegants Ajuntament (Sant Jordi Arxiu)

També durant la Diada de Les Santes, el 27 de juliol, Mataró Audiovisual recordarà els grans moments de la Festa Major amb una programació especial que s'iniciarà amb la retransmissió de la Missa de Les Santes (que s’haurà d’adaptar a les noves mesures decretades) des de la Basílica de Santa Maria i continuarà amb la recuperació d'alguns dels principals actes de la festa.

El dia 30 de juliol s’obrirà a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró una mostra de la imatgeria festiva de la ciutat, "Mataró és festa”, que reunirà més de 110 figures, incloent-hi les figures institucionals. La mostra es podrà visitar fins al 13 de setembre amb reserva prèvia, que es podrà adquirir a través del web culturamataro.cat. També s’oferiran visites guiades.

Extractes del comunicat oficial de l'Ajuntament de Mataró

Ateses les circumstàncies sociosanitàries derivades de la crisi provocada per la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha convingut establir un conjunt de mesures per prevenir el risc de transmissió. Aquestes mesures, que s’han signat avui en un decret, inclouen un ajornament de tota la programació del “Mataró s’enlaira”, que estava previst celebrar del 25 al 27 de juliol. El propòsit és tornar a programar tota la proposta en una nova data abans del juliol de 2021, sempre que les condicions sociosanitàries i legals ho permetin.”

El decret estableix que “com a mesura de precaució i per poder contenir l’expansió de la pandèmia causada per la Covid-19, cal establir mesures de prevenció en l’àmbit de la ciutat, en el marc de l’estat d’alerta del Pla d’emergència municipal i els protocols d’actuació en relació a la pandèmia de la Covid-19, s’acorda que en l’aplicació del principi de prudència en la protecció de la salut de la ciutadania, i amb l’objectiu de minimitzar els riscos de rebrots de l’epidèmia, es proposa reduir i limitar les situacions i activitats de concurrència pública de persones no convivents que afavoreixen el contagi comunitari del Covid-19 i en particular ajornar el desenvolupament del programa d’activitats Mataró s’enlaira”.