Àlex Cantero: “Fem la feina de la millor manera que sabem i podem i el temps ja ens dirà on hem d'estar”

Entrevistem el jugador del Club Hoquei Mataró abans que l'equip tanqui la primera volta

Club Hoquei Mataró

El CH Mataró havia perdut el lideratge en l’última jornada de l’any passat però l’ha recuperat en el primer partit del 2020, després de guanyar el Vilafranca i també gràcies a l’empat dels tres equips que els segueixen de ben a prop: l’Alpicat, l’Arenys de Munt i el Manlleu. Aquest cap de setmana, els homes entrenats per Albert Larrea tanquen la primera volta i per davant tenen un treball llarg i difícil: mantenir-se a dalt. Tot i això, tant l’entrenador –en una entrevista al Tot Esport a principis de desembre– com Àlex Cantero –l’entrevistat d’aquesta setmana– coincideixen en que el bon hoquei va per davant i que han d’anar pas a pas.

Cantero gairebé va començar a patinar i caminar a l’hora, seguint l’exemple del seu germà gran que jugava a hoquei. Original de Malgrat de Mar, va arribar al CH Mataró fa quatre anys, club on assegura que se sent molt bé i on han creat més que un equip: un grup d’amics. En el partit contra Vilafranca, Cantero va marcar quatre gols i actualment és el tercer jugador amb més gols del grup, empatat amb el segon.

Quina valoració en fas del partit contra Vilafranca?

No era un partit fàcil perquè veníem de vacances i estar parat sense jugar fa que costi tornar a la normalitat i a la rutina, cosa que afecta a tothom, a tots els equips. Però portàvem un parell de setmanes entrenant bastant bé, ens vam conscienciar molt, vam fer un bon treball amb l'entrenador i vam sortir a jugar amb tot. Vam proposar un joc més ofensiu des del principi, més elèctric i tirat cap endavant en atac. Ens vam avançar en el marcador ben aviat i al final, per una cosa o per altra, ens va sortir bastant bé.

La victòria us va servir també per situar-vos primers.

Vam acabar amb derrota abans de la parada de Nadal i hi havia una sensació una mica de complicació. Guanyar ara en tornar de vacances, fer els tres punts i que a sobre hi hagués aquesta mena de carambola amb els altres equips... va passar tot el que havia de passar perquè tornéssim a tenir el lideratge. Tot va sortir rodat.

Com se sent l'equip just abans de tancar la primera volta?

Des de l'any passat, amb l'Albert, tenim un equip que és també com un grup d'amics. Sempre hi ha molt bones sensacions i quan les victòries ens acompanyen, sempre és tot més fàcil. Però igualment, sempre estem molt units, a vegades poden haver-hi derrotes i l'equip igualment confia els uns amb els altres, sempre ens ajudem i al final l'important és el benefici comú. Tots remem cap amunt. Estem molt contents i cal seguir treballant.

Club Hoquei Mataró

Esteu líders, però amb tres grans rivals pressionant-vos ben a prop. Serà complicat mantenir-s'hi.

Això és molt llarg, i l'any passat ja ho vam poder comprovar. Estàvem líders en solitari i al final les coses no van sortir com esperàvem. Ara hem madurat una mica i hem après a anar més al dia a dia, anar fent setmana a setmana. Pensem més en assolir els objectius a curt termini, en fer un bon hoquei, en dur a terme tot el que ens diu l'Albert... perquè si comences a posar-te una pressió que és innecessària, crec que al final les coses es poden complicar i no acaba sortint com vols. Així que, de moment, nosaltres anem fent la feina de la millor manera que sabem i podem i el temps ja ens dirà on hem d'estar.

Què en penses del nou format d'aquest any?

És veritat que els equips que són de fora de Catalunya potser tenen un nivell una mica inferior; que no vol dir que no siguin competents, es pot guanyar i perdre amb qualsevol d'ells. Però tenim el hàndicap que si vols pujar directe, has de quedar primer de 12 i això no és fàcil, per molt que el nivell no sigui el màxim. Quedar primer requereix una regularitat molt important. I en la segona posició, tens uns play-offs amb els que poden arribar a baixar d'OK lliga, cosa que no t'assegura que pugis. Potser és més emocionant així, però quedar primer és bastant difícil. De totes maneres, evidentment s'intentarà.

Club Hoquei Mataró

Com et sents personalment amb el teu rendiment? Ara portes 14 gols en 10 partits.

Marcar sempre està bé i evidentment ara mateix estic molt content. El dissabte va ser una gran tarda d'hoquei i sí que és veritat que em fa molt feliç portar 14 gols. Però al final no tot són els números i hi ha vegades que no només es tracta de fer gols, sinó de veure que serveixes, que ets d'ajuda per l'equip, no només quan marques sinó també en altres jugades. El bon feeling que tenim entre tots també fa que les coses siguin més fàcils. Surts a jugar, estàs content, els companys t'ajuden... Els gols els pot fer un jugador o un altre, però mentre els fem per l'equip, és el que compta. Estic molt content amb l'equip, som tots molt amics. I a escala personal també estic molt content d'estar en les primeres posicions dels màxims golejadors de la lliga, ajudant sempre a l'equip el màxim possible.

Com i quan vas començar a jugar a hoquei?

Vaig començar a Malgrat de Mar, una mica abans de fer tres anys. Per sort o per desgràcia, el meu germà ja jugava i ho vaig heretar. Em va tocar, i aquí estem 23 anys més tard. Després vaig passar per bastants equips a Tordera, Blanes, Girona, França... i ara ja fa quatre anys que sóc a Mataró. Estic molt content aquí. El bon feeling amb l'equip, l'staff tècnic i el club fa que vulgui seguir-hi.

 

Cantero està acabant la carrera d’economia a Barcelona. Les seves aficions se centren bàsicament en l’esport. “Els caps de setmana, si no hi ha hoquei, m’agrada anar a la muntanya a l'hivern, a la platja a l'estiu, i combinar-ho amb tota mena d'esports”, explica.