L'empat no sempre té el mateix valor

Cinc equips mataronins han tastat la igualada en les últimes jornades

Esports 2013/2020, opinio tot esport-futsal empata amb el sabadell (edicio 1906)

És ben sabut que hi ha esports que no toleren l'empat. Els més clars són els esports amb xarxa, com el tennis, tennis taula o voleibol. Tampoc l'admet l'esport de la cistella, tot i que durant un temps l'empat va ser vàlid. Recordo, per exemple, un dels últims partits jugats pel CE Mataró l'any 1978 a 1a Divisió Estatal, al Palau d'Esports. En un partit vibrant el CE Mataró i l'Estudiantes de Madrid van empatar... a 109! Era l'època de Jack Schrader, el ros jugador d'Iowa, que feia gaudir els seguidors groc-i-negres, quan Quique Spa era el base de l'equip. Però aquell repartiment de punts no va ser positiu perquè unes setmanes més tard l'equip perdria la categoria.

En altres esports, tot i mantenir l'empat, allò del "repartiment de punts" ho van eliminar fa uns anys, i sovint aquest resultat no acaba de ser massa positiu. Vaja, que val més guanyar un partit i perdre'n un altre, que no pas empartar-ne dos.

El futbol va ser el primer, que l'any 1995 va decidir "penalitzar" els empats i valorar els triomfs amb 3 punts. Era per incentivar els equips a jugar més a l'atac. El CE Mataró en va prendre bona nota i va guanyar el primer partit d'aquella lliga de 3a al camp del Júpiter per 1 a 5. Però actualment la majoria d'equips en fan poc cas...Després altres esports, com waterpolo, hoquei sobre patins o futbol sala, van implantar aquesta norma. Només l'handbol no ho va fer, ja que els empats no són tan habituals.

En aquestes dues últimes setmanes diversos equips de la nostra ciutat han empatat els seus partits, però amb sentiments diferents en acabar el matx. La setmana passada el Joventut d'handbol va acabar satisfet amb l'empat a la pista del segon classificat, però el Futsal descontent perquè va perdre el lideratge.

Aquesta setmana el Quadis ha valorat molt positivament l'empat a la piscina del "Medi", que el manté en plaça europea, però en canvi per al CE Mataró sembla poc, el que va aconseguir al camp del cuer. I no diguem per al CH Mataró quan, un gol del Maçanet prop del final, el va portar als penals on va caure en les semifinals de la Copa de la Princesa.