Arenys de Munt declara persona non grata Felip VI

Se'l considera representant d'un Estat que "impedeix el lliure exercici del dret a decidir" de Catalunya

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 12 Febrer 2016 11:23

Felip VI

El ple d'Arenys de Munt (Maresme) ha aprovat aquest dijous declarar persona non grata el rei d'Espanya, Felip VI. La proposta ha tirat endavant amb set vots a favor (cinc d'ERC i dos regidors no adscrits), quatre abstencions (tres de CDC i una de la regidora de la CUP) i els dos vots en contra de PSC i PP. La moció, presentada pel regidor no adscrit Josep Manel Ximenis, impulsor de la primera Consulta d'Independència del 13 de setembre del 2009, i alcalde d'Arenys de Munt per la CUP del 2011 al 2013, també ha atorgat aquesta qualificació a qualsevol altre representant de la monarquia espanyola.

La moció aprovada considera que Felip VI representa un Estat "que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya" i se li critica haver adoptat una postura "no neutral" envers aquest procés polític.

També se li ha retret la "falta de respecte institucional" cap a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, en no voler-la rebre perquè li comuniqués el nomenament del nou president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

L'Ajuntament d'aquest municipi ja ha declarat persones non grates a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, i a l’exministre d'Educació del govern espanyol, José Ignacio Wert. Finalment l'Ajuntament ha fet una crida a altres ajuntaments independentistes i republicans a afegir-se a la iniciativa que va iniciar l'Ajuntament de Breda i que ara segueix Arenys de Munt.