La ruta de la tapa del pèsol, l'estrella de la 25a pesolada de Caldes d'Estrac

El 3 de març la població maresmenca dona el tret de sortida a una de les cites més importants del calendari gastronòmic de la comarca

  • Anna Galdón // Foto:cedida
  • Divendres, 01 Març 2019 11:02

Maresme 2017/2019, maresme-pesolada caldes cartell

És ja una cita marcada al calendari de Caldes d'Estrac, i fa setmanes que els restauradors de la zona es preparen per a la que és la festa del pèsol més coneguda: La pesolada arriba a la seva 25a edició i ho celebra amb una ruta de la tapa del pèsol, una degustació de diferents tapes amb el pèsol de la floreta com a element protagonista.


Com participar de la ruta?

Cada un dels restaurants de Caldes  d'Estrac que hi participen ofereix  una tapa diferent i exclusiva. El diumenge 3 de març es dona el tret de sortida a la ruta, i només aquell dia i de 12h a 15h, els restaurants oferiran les seves creacions. Així, i per tal de participar-hi, caldrà que els interessats en el tast adquireixin els tiquets de forma anticipada als diferents restaurants participants o bé per Internet al web www.caldetes.cat/pesolada.

Quin preu tindrà?

Cada tiquet costa 5 euros i inclou una tapa i una beguda. Però a més, i per tal de celebrar el 25è aniversari de la pesolada, amb cada tiquet es regalarà una cassoleta commemorativa.

25 anys de pesolada
L'edició d'aquest 2019 és especial, ja que marca el primer quart de segle de vida de la proposta gastronòmica. Des que va néixer, la pesolada ha aconseguit proposar cada any propostes diferents als comensals que s'acostaven al poble i ha posat en valor un producte típicament maresmenc.

el regidor de promoció econòmica del municipi Òscar Baró, es tracta d'una iniciativa que identifica la vila de Caldes d'Estrac i la situa “en un lloc privilegiat” dins del turisme interessat en la gastronomia. Per aquest motiu, aquest any s'ha preparat, en coordinació amb tots els restauradors participants de la ruta, una edició especial commemorativa.

Restaurants participants a la pesolada
Els restaurants han avançat un tastet dels menús que es podran degustar durant els mesos de març i abril en els establiments que s’han unit a la iniciativa. Són El Jardí del Vellard, El Taller, Solstici, Sotavent, Fonda Manau, La Tasqueta, Ostres quin raconet!, Voramar, Pizzeria Estrac, Can Suñe, Marola i el Dynamic Hotel.