Disset de les 35 famílies desallotjades de Premià de Mar ja han trobat nou habitatge

Les feines d'apuntalament de l'edifici sinistrat han arribat al tercer pis

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 29 Setembre 2016 09:59

Explosió Premià

Disset de les 35 famílies que van ser desallotjades de tres blocs d'habitatges com a conseqüència de l'explosió en un pis de la Gran Via de Premià de Mar, ja han trobat un nou habitatge temporal de lloguer mentre no poden tornar a casa seva.

Els afectats són les famílies del número 196-198 de la Gran Via, on va tenir lloc l'explosió; les de l'edifici del número 39 del carrer Elisenda de Montcada, i també els veïns de les primeres portes de Gran Via 192-194.

Les divuit famílies desallotjades que encara no han trobat habitatge continuen passat els dies a casa de familiars o en un hotel, que des del primer dia es va oferir a l'Ajuntament de Premià de Mar per acollir les persones afectades pel sinistre. A banda, l'Ajuntament continua oferint també àpats a les persones que ho necessiten.

La previsió és que en els pròxims dies el total de famílies afectades pugui instal·lar-se en un nou habitatge. En la majoria de casos el desallotjament està cobert per les assegurances, però en els casos que no sigui així o en aquells on la família no tingués contractada una assegurança, serà l'administració pública qui assumeixi el cost dels lloguers durant el temps que sigui necessari.

En aquest sentit, tant la borsa de lloguer social de l'Ajuntament de Premià de Mar, com el parc d'habitatges de l'Agència Catalana de l'Habitatge s'ha posat a disposició dels afectats i ara la feina se centra en creuar les necessitats de les famílies amb els pisos disponibles per trobar una solució al més aviat possible i adequada a cada cas.

D'altra banda, aquest dimarts ha tingut lloc una reunió de treball en la qual ha participat l'Ajuntament, la corredoria d'assegurances de l'Ajuntament i els administradors, corredors d'assegurances i pèrits de les finques afectades amb l'objectiu de buscar la màxima col·laboració entre totes les parts per poder oferir el màxim suport als veïns.

L'apuntalament, al tercer pis

Pel que fa als treballs d'apuntalament de l'edifici on va tenir lloc l'explosió, aquests continuen amb normalitat des de que es van iniciar dijous passat. Els operaris han arribat ja fins al terra del tercer pis. També s'han instal·lat contenidors per buidar les neveres i evitar així problemes d'insalubritat a l'immoble.