El Consorci Sanitari del Maresme assumeix la gestió de la residència Ca N'Amell de Premià de Mar

L'alcalde de la ciutat havia denunciat la "negligència absoluta" de la direcció en la gestió de la crisi del coronavirus, durant la qual hi ha hagut 24 morts

  • Redacció / ACN
  • Dilluns, 20 abril 2020 11:20

Residència Ca n'Amell Premià de Mar

El Consorci Sanitari del Maresme ha assumit la gestió de la residència geriàtrica Ca n'Amell de Permià de Mar després que el Servei Català de la Salut li ho hagi encarregat temporalment. La decisió arriba perquè, segons el SCS, l'empresa propietària del centre, DomusVi, "no compleix els requisits mínims" en allò referent a la sectorització dels residents entre els qui tenen coronavirus i els qui no i a la seva atenció sanitària. De fet divendres l'alcalde de la ciutat, Miquel Àngel Méndez, ja havia denunciat la "negligència absoluta" de la direcció del centre en la gestió de la crisi, després que es fes públic que prop de 180 residents dels 200 que hi viuen eren casos positius. El centre ha registrat la mort 24 persones.

Aquest matí la direcció del Consorci s'ha reunit amb professionals de l'equip d'atenció primària de Premià, que és qui va alertar de la situació, i, posteriorment, s'han trobat amb membres de la direcció de la residència i de l'empresa propietària.

La directora d'infermeria va visitar la residència aquesta tarda acompanyada de professionals del Consorci de les àrees d'Higiene i Malalties Infeccioses, Serveis Generals i personal expert en la gestió residencial per fer una primera valoració de les instal·lacions i els residents i establir un pla d'actuació. El Consorci també ha designat un equip gestor que ha assumit a partir d'aquest dissabte la direcció del centre i la gestió del seu equip humà.

24 morts i prop de 180 positius per covid-19

La residència de gent gran Ca n'Amell de Premià de Mar ha registrat prop de 180 proves positives de covid-19 entre els 200 avis que hi viuen, mentre han mort 24 persones per aquesta malaltia. Ho va anunciar divendres l'alcalde Miquel Angel Méndez. "Això demostra la negligència absoluta de la direcció de la residència", s'exclamava en un comunicat. Méndez va lamentar que "fa setmanes" que el consistori reclama la intervenció de la Generalitat en la gestió del centre, confirmada finalment divendres. Al mateix temps, va criticar els impediments amb què va topar l'Ajuntament per intercedir la situació del geriàtric. "Ens hem sentit desplaçats i ningunejats. Fins aquí podíem arribar", sentenciava.
L'alcalde va denunciar la "falta de resposta" que hi ha hagut fins ara per part de la Generalitat, amb una crítica centrada en els departaments d'Afers Socials i el de Salut. Va subratllar que l'Ajuntament els ha reclamat la intervenció de Ca n'Amell reiteradament, i assegura que la gestió feta per la direcció privada i per la Generalitat ha estat "molt greu". "No han demostrat estar a l'alçada de la gravetat dels fets", va afegir.

Bombers desinfecció
Recordem que aquesta mateixa setmana, 15 dotacions dels Bombers de la Generalitat van estar fent tasques de desinfecció al centre.