Donostia corona James Franco

La comèdia 'The Disaster Artist' guanya el festival

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 06 Octubre 2017 10:41

Cultura 2017, the disaster artistLa comèdia ambientada en el món del cinema de l’actor i director James Franco, “The Disaster Artist”, sobre el rodatge de la pèssima pel·lícula “The Room” de Tommy Wiseau, ha guanyat la Conxa d’Or del 65 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià 2017.

El jurat oficial presidit per John Malkovich va atorgar el màxim guardó a aquesta pel·lícula nord-americana, protagonitzada pel mateix James Franco, contravenint alguns tòpics establerts de que una comèdia resulta poc premiable en el cor d’un festival de cinema de primer ordre. Un certamen en el qual cal recordar que es va seleccionar també a concurs una altre comèdia com “C’est la vie” del tàndem francès d’èxit format per Eric Toledano i Olivier Nakache.

Una de les cintes beneficiades va ser el sòlid melodrama social sobre una jove mare prostituta que ha de sobreviure com pot a “Alanis” de la directora argentina Anahí Berneri que va obtenir la Conxa de Plata a la Millor Direcció. La lluita d’aquesta mare coratge per vèncer tota mena d’obstacles després de ser expulsada del seu pis pel seu proxeneta  per una acció policial ha servit també perquè la seva protagonista, Sofía Gala, s’emporti la Conxa de Plata a la Millor Actriu.