Volem Mataró i ICV-EUiA demanen la dimissió de Joaquim Fernàndez

Els dos partits, sumats a ERC, titllen de "fracàs absolut" la gestió de la Festa al Cel i asseguren sentir-se "enganyats"

  • Redacció
  • Dimecres, 13 Juliol 2016 12:49

Festa al Cel

Volem Mataró i ICV-EUiA demanen al primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, que es plantegi la dimissió després d’anunciar la cancel·lació de la Festa al Cel per ser-ne un dels màxims impulsors. Els dos grups municipals i ERC consideren que la suspensió del festival aeri és “un fracàs absolut del govern” i afirmen sentir-se enganyats. Tot i així, estan satisfets que la Festa al Cel no se celebri perquè els "dóna la raó”.

Decepció i fracàs. Són les dues paraules que resumeixen la reacció de part dels partits de l’oposició en conèixer la suspensió de la Festa al Cel. En una roda de premsa conjunta, ERC, Volem Mataró i ICV-EUiA han acusat el govern de no haver fet una bona gestió de l’assumpte que l’ha portat a “un fracàs absolut".

Un fracàs absolut

Montse Morón, portaveu de Volem, va reclamar al govern que “doni explicacions públiques i demani perdó”, a banda que el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez es plantegi “la dimissió”, després d’haver defensat el projecte i ser-ne un dels màxims impulsors. La líder de Volem també espera que “després de la pèrdua dels quadres de Viladomat, el fracàs del Llibre Blanc i la suspensió de la Festa al Cel” es repensi “tota l’estratègia d’impuls cultural que està en marxa”.

Per la seva banda, Esteve Martínez, portaveu d’ICV-EUiA, es va remetre al que el seu partit i la CUP van defensar el mandat passat: “La Festa al Cel no té cap vinculació amb el relat de ciutat que necessita Mataró i ha quedat demostrat que no és un bon negoci”. Igual que Volem, Martínez exigeix responsabilitat política a Fernàndez i afirma sentir-se “enganyat” perquè el govern havia explicat que “per cada euro que s’invertia en la Festa al Cel se’n recuperaven 4 i és fals”.

Per últim, Francesc Teixidó, portaveu d’ERC, es va mostrar més prudent i, sense demanar responsabilitats públiques encara, es va limitar a “constatar el fracàs del govern” i es qüestiona què passarà ara amb els contractes que ja estaven adjudicats.

"Ens dóna la raó"

Els tres partits es mostren satisfets de la decisió de cancel·lar el gran festival, perquè els “dóna la raó”. Morón lamenta que “s’hagi hagut de perdre tant per aconseguir-ho” i Martínez es pregunta com és que la FAGEM i la Unió de Botiguers, defensors de la Festa al Cel, no s’hi han sumat enguany amb suports econòmics i confia que la partida destinada al festival “no s’aprofiti per crear un altre bolet tòxic”.

“La cancel·lació de la Festa al Cel posi fi a tres anys de despropòsits”, segons la CUP

“La Festa al Cel ha fracassat perquè no tenia consens polític ni ciutadà”. La suspensió del festival aeri ha estat rebuda amb satisfacció al grup municipal de la CUP, que considera que amb la cancel·lació “es posa fi a tres anys de despropòsits”.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, la CUP celebra la decisió del govern i titlla “d’insultant el malbaratament de diners públics que comportava i el fet que fos un esdeveniment contaminant, militarista i que ha obviat la inexistència d'infraestructures i indústria aeronàutica a la nostra ciutat”.

La CUP considera que la suspensió del festival aeri demostra que “el govern municipal de PSC i CIU no té al darrere un projecte de ciutat definit”. Per això, exigeixen al govern “planificació estratègica consensuada per definir la política de promoció de la ciutat i el futur socioeconòmic”.