L’esclavatge a Estats Units arriba al Monumental de la mà de 'Manderlay'

Altres participants al festival de Cannes, Sitges o Berlín 2005 complementen la programació

La preestrena de Manderlay, un film que va participar a la secció oficial del Festival de Cannes 2005, és l’oferta que ofereix el Monumental per a la nit del dijous 9 de febrer. Es tracta de l’últim film de Lars Von Trier, una història que vol recordar els fonaments, moltes vegades turbulents, de la formació d’Amèrica.

El drama se situa al sud d’Estats Units, en una gran plantació que porta el nom de la pel·lícula, Manderlay. És l’any 1933 i Grace descobreix aquest indret, que es regeix per unes lleis de més de setanta anys d’antiguitat, on encara existia l’esclavitud. Quan la jove protagonista coneix aquest engany al temps, es veu moralment obligada a quedar-s’hi i compensar els esclaus negres per totes les injusticies que han patit dels blancs.

Un film danès
El propi Von Trier ha definit el film com fosc i sarcàstic, repassant la història d’Amèrica però filmat a Dinamarca i per un director que mai hi ha posat els peus. En un inici, Grace havia de ser interpretada per Nicole Kidman però finalment l’escollida ha estat Bryce Dallas Howard. Els rostres coneguts també apareixeran amb la interpretació de Willem Dafoe com el pare de la jove.

La programació de febrer es complementarà amb quatre pel·lícules més. El diumenge 12 es podrà veure Vete y Vive. El dijous 16 arribarà el torn d’una altra participant al Festival de Cannes i guanyadora de l’Espiga de Plata a Valladolid, El tiempo que queda. El sabor de la sandía, premiada a Berlín 2005 i al festival de Sitges, on entre d’altres, va aconseguir el premi especial del jurat, es podrà veure el dijous 23. Finalment, el dia 26 es projectarà Gente de Roma, de Ettore Scola.