Jugadores de voleibol

“Sí que guanyàvem, jugàvem contra poblacions del Maresme..."

Aquestes onze noies eren les jugadores de voleibol de l’escola Jaume Recoder de Mataró. Paqui Bravo, la quarta de les que estaven dempeus, és la propietària de la fotografia i era, en aquells temps, la capitana de l’equip. La imatge correspon a l’any 1972 i es va fer “en el mateig pati de l’escola”, segons recorda Bravo. El cert és que aquestes noies van formar el primer equip de voleibol de la seva escola, mentre estudiaven EGB. I no va ser un mal debut per a les noies, comandades per l’entrenadora Josefa Fernández. “Sí que guanyàvem, jugàvem contra poblacions del Maresme, vam fer la lliga de sector, vam anar a Osca”, diu Paqui Bravo. En la imatge, Bravo i les seves companyes lluïen la medalla d’or que havien aconseguit en el trofeu San Jorge. “Va ser tot un esdeveniment, vam sortir al carrer, vam pujar per la Riera... vaja, com en els Jocs Olímpics”, recorda Paqui Bravo. En el retrat en blanc i negre no es pot apreciar, però l’equipació que portaven les noies de l’equip de voleibol era blava marina i vermella.

Amb la seleccióPaqui Bravo era de les jugadores més baixetes, fet pel qual la seva posició en el joc era de col·locadora. A més, cal dir que la selecció catalana de voleibol es va fixar en ella. “Vaig anar a Barcelona a entrenar amb la selecció, però no vaig arribar a jugar mai amb elles”, diu l’ex capitana.

També reconeix que sent nostàlgia i alhora alegria en rememorar aquella època: “Recordo el companyerisme, que ho passàvem molt bé, tot el què fèiem...”.