Anna Aluart, a retocar Les Santes

Una fotògrafa de llarga trajectòria que serà l’encarregada d’immortalitzar Les Santes 2017

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 20 Juliol 2017 09:53

Perfils 2017, perfils-Anna Aluart

“Tot fotògraf de Mataró s’espera que algun dia Les Santes li toquin”, i aquest és el cas d’Anna Aluart, fotògrafa de Mataró que aquest any captarà els instants més festius de l’any.  L’any passat també li van proposar, però com que estava embarassada va veure que no podia fer-se càrrec de tot. “Aquest any em van tornar a donar l’oportunitat de fer-ho i vaig dir que sí”, explica amb il·lusió i ganes.

El fet d’haver treballat durant 7 anys al Tot Mataró com a fotoperiodista i d’haver fet fotografies de la Festa Major cada any, li ha permès conèixer el funcionament de Les Santes i fer una previsió de la durada dels actes o dels moments que vol cobrir, explica. Tot i això, no vol donar pistes de com es planteja captar la Festa Major perquè “revelaria massa coses”. Per aquest motiu, haurem d’esperar a veure l’exposició de Les Santes l’any vinent.

Especialitzada tant en la fotografia, com en el retoc digital, Aluart és una professional polivalent que té clar que, encara que soni tòpic, la fotografia és la seva feina i la seva passió. La fotografia és un art, una manera d’expressar-se i d'immortalitzar els instants que Aluart reconeix que va descobrir de forma inesperada. Va començar la seva formació estudiant el Grau de Mitjans Audiovisuals a la Politècnica de Mataró quan encara no existia el Tecnocampus. Decantar-se per la fotografia, però, “va ser una casualitat”.

Estava estudiant i volia començar a treballar “quan vaig veure un anunci d'un diari en el qual buscaven fotògraf i em van agafar”. El més curiós és que “no tenia interès per la fotografia durant el graduat”, sinó que va ser a través d’aquesta feina que la va descobrir. Després va estudiar fotografia general, fotografia d’autor i retoc fotogràfic.

“No tenia interès per la fotografia durant el graduat”

Molts projectes sota el braç
És una professional molt activa que porta a terme diversos projectes personals mentre, paral·lelament treballa per a una empresa de Manresa.
A més, recentment ha obert un estudi de fotografia amb el seu company, en Sergio Ruiz, anomenada Sasa Studio. “Fem fotografia de producte, d’estudi i industrial”, explica amb entusiasme. Amb un munt d’idees i energia sota el braç, Aluart té clar que la seva major aspiració professional és l’autonomia laboral, és a dir, no dependre de ningú, projectes i clients.

APUNTS
Defineix-te: treballadora i inquieta
Un llibre: "A Clockwork Orange", del Burgess
Un viatge: anar a fer submarinisme al mar roig
Una pel·lícula: sóc més de sèries
Un repte: poder tenir temps per a fer projectes personals