Canet de Mar fa una crida a "rebaixar la tensió"

El ple aprova per unanimitat una moció que també insta els serveis jurídics que estudiïn denunciar el grup que va boicotejar el muntatge i agredir membres del CDR

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 25 Maig 2018 10:19

Els incidents de Canet

L'Ajuntament de Canet de Mar  ha fet una crida per "rebaixar la tensió" i treballar en pro del "civisme, el diàleg i la tolerància" al municipi. El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció per condemnar de forma "enèrgica" els fets ocorreguts el passat 21 de maig quan un grup de persones amb la cara tapada va arrancar diverses creus grogues que el Comitè de Defensa de la República (CDR) havia instal·lat a la platja de la població i va agredir diversos membres d'aquest col·lectiu. El text, que ha comptat amb el suport dels disset representants del consitori, també insta els serveis jurídics municipals "que estudiïn la possibilitat de denunciar les agressions sofertes per ciutadans i ciutadanes del poble per part de radicals i acabar amb la impunitat que gaudeixen per cometre aquesta mena d'actes". 

El text que s'ha aprovat aquest dijous recorda que des de fa temps la ciutadania de Catalunya ha mostrat al món la seva voluntat de canviar les coses "amb manifestacions massives, festives i sobretot pacífiques amb l'únic objectiu de reivindicar tant la llibertat individual com la col·lectiva d'una idea compartida per una gran majoria del poble català". 

En la moció el consistori diu "prou" a aquesta violència i adverteix que ho fa "des del sentiment d'impotència davant les injustícies patides" però amb "perseverança i tossuda constància, sempre des del pacifisme i amb accions constructives i mai destructives"

Per tot plegat acorda "fer una crida per rebaixar la tensió, car que aquesta és transmet a la ciutadania i deriva en enfrontaments, agressions verbals i físiques". 

 

Alhora insta els serveis jurídics municipals que estudiïn la possibilitat de denunciar els autors de les agressions que van patir diversos habitants del poble i reclama a les autoritats supramunicipals i al govern espanyol, "que aturin aquesta onada de violència contra un col·lectiu essencialment pacífic". 

L'alcaldessa, satisfeta

L'alcaldessa de Canet de Mar, Banca Ardell, s'ha mostrat molt satisfeta que finalment s'hagi pogut arribar a aquest consens i ha demanat que tothom es conjuri contra aquesta onada de violència. "Tot el que va passar dilluns va ser prou greu per cridar a la calma i instar les institucions perquè arribin a un diàleg perquè l'únic que volem és denunciar els fets comesos per grups d'extrema dreta que són de fora del poble i no estem d'acord que vinguin i ens provoquin", ha advertit la batlle.