Mai
29
2014

Tendinopatia rotuliana

És una de les tendinopaties més freqüents en atletes que practiquen atletisme

Blocs, capsulitis-tendinopatia rotuliana

S'anomena així al conjunt de patologies que afecten al tendó rotulià, que és l'estructura que uneix el pol inferior de la ròtula amb la tuberositat anterior de la tíbia. Les ròtules són els ossos sesamoideus més grans del nostre cos i actuen com una politja, potenciant la força del mecanisme extensor i ajudant a suportar càrregues que poden ser fins a diverses vegades superiors al nostre pes corporal.

Mar
06
2014

La fractura "Millet"

És una “fractura subcapital”, és a dir situada al coll del fèmur

Blocs, capsulitis-fractura millet

El passat 25 de febrer les tertúlies radiofòniques veien interrompudes el seu habitual to distés i condescendent per anunciar que el “senyor” Fèlix Millet havia patit un accident domèstic que li havia provocat una “fractura subcapital del fèmur esquerre”.

Feb
27
2014

Crioteràpia post-activitat física

És la utilització de fred amb finalitats terapèutiques.

Blocs, capsulitis-crioterapia

Amb la Crioteràpia (aplicació de fred com a teràpia), l'aplicació de banys d'aigua freda (glaçada) després de la realització d'una activitat física intensa (atletisme, ciclisme, esports d'equip,…) l'efecte que cerquem és el de produir vasoconstricció als vasos sanguínis, per tal de reduir les micro lesions miofibril·lars de les que parlàvem en el nostre anterior article (agulletes o DOMS).

Feb
21
2014

Fractures per estrès del peu

L'increment massa ràpid de la intensitat física, poden produir aquestes lesions

Blocs, capsulitis-fractures del peu

Una fractura per estrès (o sobrecàrrega) pot produir-se com a resultat de l’aplicació de càrregues repetides i prolongades sobre els metatarsians, a causa dels impactes repetits que es produeixen en la carrera i que es transmeten a tota la cadena múscul-esquelètica, com per exemple amb la pràctica d’activitat física d’intensitat elevada durant un període concret (marató, ultrafons, ...)

Feb
20
2014

Presentació

“Capsulitis” és el nom popular d’una lesió però que aquí l’utilitzarem per donar petites “capsules d’informació”

Blocs, capsulitis-presentació

Abans que res, farem les presentacions habituals, em dic Enric Cortés i Martorell i fa més de 10 anys que vaig començar a treballar en això que en diem Fisioteràpia, tot i que a mi m’agrada més la consideració de “professional de la salut”. Per què? Doncs perquè moltes vegades no només ajudem a resoldre problemes de tipus neuro-múscul-esquelètics, sinó que també donem consells de salut i pautes per a una vida més saludable.