Mar
17
2016

Nikolaus Harnoncourt 1929-2016

Director d'orquestra austríac, un dels pioners en la interpretació amb instruments originals (o rèpliques fidels) i criteris musicològics de les obres del període barroc i clàssic.

Blocs, sons d'època - harnoncourt
“LES MEVES FACULTATS FÍSIQUES EM DEMANEN LA CANCEL·LACIÓ DELS MEUS PLANS DE FUTUR” . MANUSCRIT DE NIKOLAUS HARNONCOURT. (Desembre 2015).

Oct
30
2014

Homenatge a Frans Brüggen

Va ser un dels precursors en interpretar la música dels segles XVII i XVIII amb criteris historicistes i amb instruments de l’època.

Blocs, sons epoca-frans bruggen

Frans Brüggen (1934-2014) virtuós flautista i director d’orquestra va ser un dels precursors, juntament amb els músics Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt, Anner Bylsma i els germans Kuijken, en interpretar la música dels segles XVII i XVIII amb criteris historicistes i amb instruments de l’època.

Oct
03
2014

Fabio Biondi

El director i solista és un referent en la investigació de la Música Antiga

Blocs, sons epoca-fabio biondi

Fabio Biondi violinista italià (Palerm 1961) i el seu conjunt musical l’Europa Galant, són un referent en la investigació de la Música Antiga i un dels exponents mundials del corrent amb criteris històrics.

Set
18
2014

Nikolaus Harnoncourt

El gran músic és un dels grans especialistes en Música Antiga

Blocs, sons epoca-harnoncourt

Nikolaus Harnoncourt, nascut a Berlin l’any 1929, està considerat un dels grans especialistes de la Música Antiga. Músic, viol·loncelista, director d’orquestra, pedagog, ha difós tota la seva sapiència musical en concerts i en llibres, que són referència i al mateix temps ha transmès tota una filosofia en el món de la música dels segles XVII i XVIII.

Ago
28
2014

Teatre Bolxoi

En el Bolxoi hi resideix una de les companyies de dansa més antigues de Rússia, el Ballet Bolxoi

Blocs, sons epoca-teatre boslsoi

La paraula Bolxoi, en rus, significa gran. El Teatre Gran o Bolxoi de Moscou, des de la seva construcció s’hi ha representat òperes i ballets, i disposa d’un quadre estable de produccions pròpies.

Jun
19
2014

Maurice Béjart

El prestigiós coreògraf creava un espectacle total, on es combinaven gestos majestuosos, dissenys transgressors

Blocs, sons epoca-maurice béjart

Maurice Berger conegut com a Maurice Béjart, fou un gran ballarí i mestre de la dansa. La seva energia, la seva forma de ballar i les seves impactants coreografies causaren una gran impressió a tot el món.

Mai
15
2014

Rolando Villazón

És un dels cantants d'òpera amb majors dots interpretatives de l’actualitat

Blocs, sons epoca-ronaldo villazon

Rolando Villazón, tenor nascut a la ciutat de Mèxic l’any 1972, és internacionalment reconegut en els grans teatres del món, per les seves esplèndides representacions d’òpera.

abr
16
2014

La música en els Països Baixos

El mestre J.P.Sweelinck (1562-1621) fou el més il·lustre compositor de l’estil barroc primerenc

Blocs, sons epoca-la musica als paisos baixos

Arran de la separació religiosa entre calvinistes i catòlics, en el nord dels Països Baixos, l’activitat musical se centrava en les composicions instrumentals i en obres sacres i profanes.

Mar
27
2014

Alfredo Kraus

El tenor canari estava considerat com un dels grans cantants lírics lleugers del Segle XX

Blocs, sons epoca-alfredo kraus

Alfredo Kraus (1927-1999) nascut a Las Palmas de Gran Canaria, estava considerat com un dels grans tenors lírics lleugers del Segle XX, en el camp operístic i en el de la Sarsuela.La seva forma de cantar transmetia una seguretat innata a causa de la gran tècnica que posseïa.

Mar
06
2014

Jonas Kaufmann

Actualment el seu rostre és molt popular i la seva fama ha anat in crescendo.

Blocs, sons època, jonas kauffman

JONAS KAUFMANN, tenor nascut a Munic l’any 1969, s’ha convertit en una gran estrella del món operístic. El famós cantant està present en tots els escenaris de més renom del circuit internacional. La seva trajectòria, com a cantant d’òpera, és molt particular per la seva transformació de tenor líric lleuger a tenor dramàtic.

Pàgina 1 de 15