No cal dir que tothom sap que volen dir aquestes paraules. La idea l’he trobada en el llibre de Daniel Goleman 'Intel·ligència emocional', publicat el 1995 i traduït a més de 50 idiomes (a la pàgina 76 en castellà i 71 en català).
Voler de totes totes passar a la història i que se’n parli sempre d’ells fent servir el mitjans més adients per cridar l’atenció, així ho va fer aquest personatge de la història: Eròstrat.
El mite de Sísif és un assaig filosòfic d'Albert Camus, escriptor francès. Publicat el 1942. L'assaig s'inicia amb la següent cita de Píndar (558-443 aC), poeta grec: No t'afanyis, ànima meva, per una vida immortal, però esgota l'àmbit del possible.
El número 1900 de la nostra revista TM em reenvia a dos fets: el primer és l’any en què es va publicar el llibre de Sigmund Freud que causaria una gran esquerda en la cultura occidental.
Els mites s’imposen i la naturalesa els marca. Any nou! Tot nou? Tot vell? Tot continua? Una separació per comoditat de mesurar el temps. Aleshores no hem de perdre la dinàmica i el missatge d’un mite.
· Serenor per acceptar les coses inevitables.
· Valentia per canviar les que es poden.
· Saviesa per distingir les unes de les altres.
· Un Nadal esbadellat o anhel d’expansió.