II Jornada de vacunes al Tecnocampus: "La vacunació és fonamental"

Per l'Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC)

  • Redacció
  • Divendres, 14 Març 2014 00:00

Ciutat 2013, jornada sobre vacunes

El TecnoCampus acull avui divendres la II Jornada de vacunes de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), amb 320 professionals de la infermeria de primària. L’objectiu és reforçar la idea que la vacunació és fonamental per a la prevenció de malalties infeccioses. Les infermeres també alerten que s’estan reproduint malalties que consideràvem ja eradicades per la no vacunació, com els darrers casos de xarampió en adults, o l’increment de casos de tos ferina entre nadons. Afirmen, també, que la vacunació és el mètode més eficaç, i si assoleix un bon nivell de cobertura poblacional, també el de més efectivitat davant malalties infeccioses. La jornada que se celebrarà al Consorci Sanitari del Maresme analitzarà l’actualitat de la vacunació en adults.

Cal recordar que actualment hi ha un brot de xarampió a Catalunya que està afectant 26 adults. Una malaltia que es creia eradicada. Les infermeres recorden que el xarampió és fàcilment evitable amb l’administració de les dues dosis de vacuna triple vírica, als 12 mesos i  als 4 anys.

Les infermeres també analitzaran la vacunació en les embarassades i concretament analitzaran una de els darreres mesures adoptades, a partir de gener del 2014, i que és la vacunació de la diftèria-tètanus-tosferina en cada embaràs per evitar els casos de tosferina en nadons que darrerament s’estan detectant. La vacuna s’administra entre les 27 i 36 setmanes de gestació. Aquesta nova pauta de vacunació podria afectar unes 4.300 embarassades al Maresme, i unes 1.400 embarassades a Mataró.